Fotosøndag – Frihjul

roue libre
Vakre klassiske biler deltok i arrangementet. I forgrunnen en BMW Z1.

I pinsehelgen arrangerte Perpignan by en kjøretøymesse med et bredt spekter av temaer. Bildene i ukens fotosøndag er fra «Roue Libre» som fritt oversatt er «frihjul».

 

Heller M-Town enn elbil

Jeg hadde forventet meg at elbilene skulle være mer i fokus. Ett av formålene med arrangementet var at bilforhandlerne kunne vise frem sine elbiler og at publikum kunne prøvekjøre. BMW’s stand fokuserte heller på biler som hører hjemme i «M Town» hvor følgende slagord gjelder: “M Town Where Too Much Is Just Right”. Det spiller på at man ikke skal skamme seg over å kjøre i en sprek bil. BMW sine elbiler var der også, men i Perpignan drømmer ikke vanlige folk om elbiler.


 

Renault Alpine

Når vi er inne på drømmer, tror jeg mange drømmer om å kjøre en Alpine A110 på en øde landevei. Alpine er fransk og eid av Renault-gruppen. Deres første nye bilmodell var en hyllest til legendariske A110. Alpine jobber med flere prosjekter, og viste i forrige uke frem sitt første elbilkonsept på et biltreff i Alpines hjemby Dieppe. Bilen er en rallyversjon av konseptbilen Renault R5. Det er nok for tidlig å sende den på turné.

Begrenset utvalg på søndag morgen

Søndag morgen hadde ikke alle deltakerne og firmaene ankommet. Jeg var spesielt interessert i Retrofit hvor man monterer elbil-drivverk i klassiske biler, som Citroen 2CV. Retrofit var ikke der, ei heller noen større nyheter blant elbilene. Peugeot viste frem sin nye e-2008 med rekkevidde over 400 km. Nå har heldigvis designerne ryddet opp frontpartiet på modellen. Peugeot e-2008 er en av de mest interessante modellene med hensyn til pris, plass og rekkevidde for folk flest – både i Norge og Frankrike.

Den lokale bilklubben

Den lokale bilklubben Automobile Club Roussillon var til stede med flotte klassiske, biler som de kjørte med i en egen bane rundt parken skilt ut fra gatesystemet. Konseptet «Roue libre» – eller frihjul – gjaldt i høy grad de flotte bilene som kjørte rundt med jevne mellomrom og skapte god stemning.


 

Citroen DS 2 dører «rally»

DS ble laget med avkortet akselavstand og 2 dører for rally. Jeg tror modellen på bildet ble kalt Rally, men kan ikke huske at den noen gang figurerte i Citroens ordinære modellprogram. Bilen ser skikkelig tøff ut med sin avkortede hekk og frie hjulbuer.


 

Import fra Brasil

I det siste har jeg sett klassiske Volkswagen-modeller produsert i Brasil. Jeg har også sett en unik Alpine A108 produsert som Willys Interlagos i Brasil, samt flere Puma-modeller basert på Volkswagen. Man skulle tro at noen hadde sendt lokale bilentusiaster på gruppereise til Brasil? Nå vet jeg hvor de flotte bilene kommer fra. På Roue Libre messen sto et lokalt firma som spesialiserer seg på å importere biler fra Brasil, som den gule bilen på bildet – en Puma GT 1600.


 

roue libre
Puma GT 1600
roue libre
Puma GT 1600

Se også

roue libre
Motordilla på Årnes
Franske klassikere 9
Biler fra Brasil

 

Automobile Club Roussillon
Wheelbox 66 – import from Brazil

 

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.