Motordilla på Årnes

Ford Mustang blant flere andre fine biler

Motorinteressen i Nes på Romerike er stor. Så stor at kommunen har gått sammen med ildsjeler i forskjellige motormiljøer for å etablere et felles arrangement i Årnes sentrum. Arrangementet sist lørdag var Motordilla nummer 4.

 

Mange amerikanske biler

En kan vel trygt si at amerikanske biler topper listen over hobbybiler. Nedre parkering rundt stasjonen var forbeholdt amerikanske biler før 1970. Nyere amerikanere sto utstilt ved politistasjonen. I mellom var det også et område for hotrods – også de amerikanske. Det putret lystig i gatene fra alle V8-erne.


Aston Martin Vantage S

Ærlige biler

De amerikanske bilene var skikkelig flotte. Men for noen tiår siden var det ikke amerikanere som dominerte gatebildet. Direktøren kjørte Jaguar, distriktslegen Volvo, og folk flest eide Folkevogn, Hillman, Austin, Anglia, Taunus, Rekord og Mazda. Jeg vet ikke om det er denne nostalgien som ligger bak arrangementets utstilling for “Ærlige biler”. Dét var i hvert fall min favoritt-utstillingsplass.


Hudson Hornet

Drive-in wedding?

En folkefest som dette, er selvfølgelig ikke bare en statisk utstilling. Det var folk som kom og gikk, til fots eller i forskjellige kjøretøyer. Det var cruising i gatene og liv på serveringsstedene. Det var også aktiviteter i butikkene rundt, og bilforhandlere viste frem nye biler. Jeg fikk et glimt av den nye Subaru Solterra. I den ene enden av rådhusgata var det lansert drive-in bryllup. Man kunne jo forestille seg giftemål på løpende bånd utført av en prest i Elvis-kostyme, skjønt jeg tror det foregikk en ordentlig vielse der. Jeg så i hvert fall en bil som cruiset rundt i sentrum med skramlende blikkbokser bak.


Motordilla bilder

 

Se også

Nes Kulturhus – Motordilla

terjes biler
Fotosøndag – Cadillac Diner
Sommernatt i Cadillac City
Volvo XC60 D4

 

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.