Franske klassikere 9

perpignan

Det kunne ha forsvunnet – det månedlige biltreffet i Perpignan som har holdt stand den første søndag hver måned i 24 år. Denne våren hadde imidlertid arrangørene fått nok. De hadde sett seg lei av det stadig økende antallet BMW’er og Mercedes-Benz uten klassikerstatus – med eiere som var mer interessert i å “børne” og “råne” enn å dyrke lidenskap for gamle biler.

 

Da arrangørene forsøkte å stanse tilstrømmingen av disse bilene, oppsto det konflikter. Biltreffene i Perpignan drives som et personlig initiativ. Arrangøren står fritt i å begrense tilgangen til treffene.

Men saken har flere sider. Et bredt arrangement som dette, er av interesse for mange. Er det diskriminerende å utelukke visse kjøretøygrupper? Hvilke kriterier skal man legge til grunn for å ekskludere “folkelige” gatebiler? Bilmodell, årsmodell, trimmede motorer og fete dekk – eller sjåførenes utseende? Dette er en problemstilling for andre biltreff også. Tidligere i år var jeg på vei til et biltreff i England KUN forbeholdt superbiler. Der hadde arrangørene på forhånd gitt tydelig uttrykk for at folk med Audier, BMW’er og Mercedeser ikke var velkomne under begrunnelse at disse kjøretøyene ikke er spesielle nok.

I Perpignan har arrangørene kommet frem til en god løsning med påmelding i form av et årskort og regler for hvordan man skal oppføre seg. Dessuten stilles det krav til kjøretøyene – alder eller at kjøretøyet er spesielt og eksepsjonelt osv.


 

Jeg er glad for at arrangørene valgte å fortsette og at mange deltakere har satt pris på ordningen. Sist søndag ankom ikke bare kjøretøy som var gamle, men også sjeldne, eksklusive og spesielle til glede for mange.

 

Bilder


Citroen BX GTI

Denne utgaven av Citroen BX har en 16-ventilers motor på 1,9 liter som yter 160 HK. Den kan gjøre 0-100 på 7,9 sekunder. Citroen BX er et sjeldent innslag på biltreffene. Hvor er det blitt av alle sammen? Dette var en svært populær modell på 80-tallet. Det var to Citroen BX som hadde funnet veien til Perpignan denne søndagen.Citroen GSA X1

Citroen GSA var oppfølgeren til GS. En stor forbedring med GSA var at den var utformet som en kombi-coupé med bakdør. GSA X1 er fikk sportslig utstyr, blant annet runde instrumenter og hekkspoiler. Motoren var 1300 ccm med 65 HK. Modellen ble produsert mellom 1983 og 1985.Puma GT

Brasiliansk bilfabrikk som bygde lette sportslige biler med mekanikk fra andre, brasilianske bilmerker. Puma GT og GTE ble bygget på chassis fra Karmann Ghia (Volkswagen) og med motorer fra Volkswagen. Denne bilen er fra omkring 1980 og har en luftavkjølt Volkswagen-motor på 1600 ccm og 70 HK. Karosseriet er bygget i glassfiber og hele doningen veier under 700 kg. Sjelden bil fra Brasil til Perpignan.Renault 4 Sixties

Sixties var en kampanjemodell av Renault 4 GTL produsert i 1985 i begrenset opplag. Det som gjorde varianten spesiell var spesielle farger – både utenpå og innvendig. Dessuten fikk den to plexi-glass soltak. Bilene ble utstyrt med 1,1 liters motoren og 4-trinns girkasse som ble betjent via «paraplygir». Ifølge datidens reklame henvendte Renault seg til et ungt publikum – kanskje i et forsøk på å gjøre Renault 4 cool igjen. Renault 4 var jo lettkjørt og ga god plass for en rimelig kjøpesum.
Ford Capri GT 1700 XLR

Ford Capri ble produsert både i England og i Tyskland. Man brukte de motorene man hadde. Bilen på bildet har en 1700 V4 motor produsert i Tyskland. Også engelsk Ford hadde V4 fra Corsair-serien som også ble brukt i Capri.

Carre d’Or

Biltreffet avholdes på ett av de mange kjøpesentrene omkring Perpignan. Carre d’Or ligger langs hoverveien mellom Perpignan by og kystbyen Canet-en-Roussillon. Gjennom årene har arrangementet vært holdt flere steder omkring byen.

Etter å ha spist lunsj på ett av spisestedene der, fant vi disse flotte Volkswagen bussene stående igjen etter treffet.


 

Se også

perpignan
Franske klassikere 8
simca ariane
Franske klassikere 7
2CV
Franske klassikere 6
perpignan
Franske klassikere 4

 

RVA66 – arrangørens hjemmeside

 

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.