Fotosøndag: Perpignan 10-2023

c15
Pontiac Trans Am

På søndag var vi innom den månedlige samlingen av gamle, spesielle, sjeldne eller ekslusive biler i Perpignan. Vi ankom litt sent, så folk og biler var i ferd med å forlate arrangementet. Så bra at folk tar ut sine vakre biler på en søndag, – ikke bare for oss som besøker arrangementet, men også for alle som kan beskue de flotte kjøretøyene langs veiene omkring.

 

Amerikanske muskelbiler

Husker du «Smokey and the Bandit» med Burt Reynolds og Sally Field som hadde fått i oppdrag å være «decoy» for politiet sånn at Jerry Reed rakk å frakte en last med Coors øl fra Texas til Georgia på 28 timer. Til å hjelpe seg med oppgaven fikk de låne en Pontiac Trans Am. I dag ville dette blitt kalt «produktplassering». Selv var jeg en ung mann på den tiden og ønsket at det var meg som kjørte Trans Am med vakre Sally Field ved min side.
 
Jeg har sett flere Pontiac Trans Am – men de har ikke vært ekte Trans Ams, – eller de har vært i svært dårlig forfatning. En ren Trans Am er et vakkert skue.
 
Man kunne spørre seg hva filmteamet bak «Smokey and the Bandit» hadde valgt dersom de ikke fikk tak i en Trans Am. Ford Mustang? Da hadde Burt Reynolds måttet ta til takke med en Ford Mustang mk2 – en bil som aldri fikk samme muskelbil-status som sin forgjenger og etterfølgere. Hadde filmen blitt laget i dag, kunne de kanskje ha valgt en Shelby Mustang?

 

 

Luftavkjølte camping-biler

Tidlige Volkswagen-busser blir ofte kalt hippie-busser, fordi de var populære blant amerikasje hippier da bevegelsen startet på slutten av 60-tallet. En hippie-buss var en Volkswagen T1 dekorert med blomster og psykedelisk dekorasjon. Den gangen var Volkswagen-bussene billige både i anskaffelse og drift. I dag kan en fin hippie-buss nå svimlende summer. På søndag var denne tøffe T1 med belgiske skilter innom biltreffet. Den fungerte som transportmiddel og bolig for eieren og hans hund. Jeg tenker at når man kjører i en så flott buss er det ikke vanskelig å få venner på turen.

 

 

Peugeot Classics

Jeg kan ikke huske sist jeg så en Peugeot 604. De er rett og slett blitt borte, og ingen synes å se noen verdi i å ta vare på dem. Når sant skal sies, greidde ikke Peugeot å skape noen prestisje-modell av 604. Det dukket opp mange problemer i en turbulent tid for selskapet. Men Peugeot 604 ser da fantastisk flott ut!

 


 

Franske og spesielle

I Frankrike har den usnobbete varebilen Citroen C15 samme status som Volvo Duett hadde hjemme i Norge. C15 er billig, usnobbete, enkel og nesten udødelig tatt i betraktning av at dette var en modell som er basert på Citroen Visa. Man kan vel også tilføye at C15 er en bil som bærer et maskulint og tøft preg. Den avbildede C15 er etter hva jeg kan se, en vanlig C15D med utvendig luftinntak og kreativ lakk. At den ser ut som en 4×4 kan forsvares med at C15 med lang fjæringsvei og drift på forhjulene har imponerende god fremkommelighet i ulendt terreng.
Se også

c15
Rassemblement Vehicules Anciens du 66, 10-2023
Deutsch-Bonnet
Brooklands Summer Classic Gathering
Deutsch-Bonnet
Right On Fredrikstad

 

Arrangementets hjemmesider – RVA66.fr
Citroen Visa og C15

 

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.