Fotosøndag: Perpignan 09-2023

Deutsch-Bonnet

Samlingen av gamle, spesielle, sjeldne eller eksklusive biler har blitt en tradisjon i Perpignan. Første søndag i hver måned samles kjøretøyene på et avtalt sted. Noen defilerer gjennom «gaten» kun for en kort stans, mens andre parkerer sånn at andre besøkere kan beskue bilene. Hovedbildet er av en Ferrari Testarossa som bærer preg av å ha vært i bruk. Ikke misforstå – den var ikke stygt behandlet, men ikke i utstillingsstand som de fleste andre Testarossaene jeg har sett. Eier man en Ferrari, bør man vel også kjøre med dem?

 

De coole

Noen klassiske biler trenger ingen presentasjoner. Senkede, stylede amerikanske pickuper er ikke å forakte. Porsche 356 Roadster ble vel erklært klassisk fra de var nye. På grunn av tørke i området har det vært forbud mot å vaske biler i hele sommer – også klassiske biler. Men de tar seg likevel veldig godt ut,

 

Jeg har tatt bilde av Renault Alpine A110 – den nye utgaven som gikk i produksjon som 2018-modell ved produksjonsanlegget i Dieppe, Frankrike. Jeg liker modellen, den er vakker og konstruert etter gode prinsipper – ikke bare som en klump av jern som skal gå fort rett frem, men som i likhet med sin legendariske forgjenger skal by på ekstremt gode dynamiske kjøreegenskaper. Jeg har dessverre aldri kjørt bilen, og vet ikke om den kanskje bare appellerer til oss gamle nostalgikere, – eller om den faktisk lever opp til den originale modellen. Det vil vi se om en 20-30 år. Vil de dukke opp på bilsamlingene da?

De spesielle

De spesielle bilene er kanskje ikke alltid biler man selv skulle ønske å eie, men som det er moro å studere på nært hold når man vet at noen andre ofrer mye for å holde dem i kjørbar stand. I søndagens bildegalleri finnes det to modeller som jeg aldri før verken hadde sett eller visste eksisterte.

Deutsch-Bonnet

«D.B» får meg til å tenke på traktor-produsenten «David Brown» som jo eide Aston-Martin og ga modellnavn som begynte med DB. Men dette handler om enklere biler med glassfiber-karosserier bygget i forholdsmessige små serier. Modellnavnet er forkortelse for grunnleggerne Deutsch-Bonnet som startet med å bygge biler for sport og racing like før krigen. En av de siste modellene som ble bygget, var denne HBR 5 – en modell som var øremerket for rally. Jeg fikk ikke høre motoren, men det dreier seg om en 2-sylindret luftavkjølt boksermotor fra Panhard. Når jeg søker på nettet, finner jeg biler fra Deutsch-Bonnet samlet under Panhard-Citroen – franske alle sammen.

 

Klassisk Fiat

Positano Giallo er en herlig farge som både stedfester og tidfester bilene. Det er Italia rundt 1970 selvfølgelig. Fiat 850 Sport Spider og Fiat 500. Jeg tror jeg har sett samme farge på Fiat 128 også. Det ble laget flere varianter av Fiat 850, blant annet av Moretti og Vignale. Den avbildede 850 Spider er bygget av Fiat. Vi har tidligere skrevet om denne modellen og «Sport» betyr at bilen ble levert med den «store» motoren på 903 ccm som og 52 hk.
 
Jeg tok også med et bilde av en annen bil jeg verken har sett eller har hørt om. Det er Simca 6 som er en franskbygget utgave av velkjente – men ikke særlig vakre – Fiat Topolino. Egentlig var forgjengeren, Simca 5, temmelig identisk med Fiat, mens Simca 6 har altså fått en – for sin tid – mer moderne grill. Da befinner vi oss fremdeles i 1940-årene.Franske biler


Denne Citroen BX GTI er en av mange «youngtimere» på samlingen. Klassiker fordi det er en Citroen – og fordi det bærer Bertones formspråk fra 80-tallet.

Se også

Deutsch-Bonnet
Brooklands Summer Classic Gathering
Deutsch-Bonnet
Right On Fredrikstad
right on
Bygdedag Onsøy

 

Arrangementets hjemmesider – RVA66.fr

 

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.