Nash Healey – et grenseløst samarbeid

nash healey
1951 Nash Healey

I dag er det vanlig at mange produsenter samarbeider om nye bilmodeller. Slik var det ikke tidligere. Nash Healey er et tidlig eksempel på et slikt samarbeid. Europeisk design og solid amerikansk teknologi lå bak denne sportsvognen.

 

Nash var en amerikansk bilprodusent som ble grunnlagt i 1916 av Charles W. Nash. Han ønsket å produsere enkle og solide biler for det amerikanske massemarkedet. Bilene var både solide og prisgunstige og salget var godt. Sikkerhet var et viktig salgsargument og Nash var blant de aller første rimelige amerikanske bilene som fikk bremser på alle 4 hjul. På 1930-tallet innførte Nash mange tekniske nyheter. En av disse var «Bed-In-A-Car» hvor hele bilens interiør kunne gjøres om til «sovekupe». Nash er vel mest kjent for de nye strølinjeformede modellene som kom i 1949 med betegnelsen «Airflyte». Konkurransen mellom bilfabrikkene i USA ble tøff på 1950 tallet Nash fusjonerte derfor med Hudson i 1954. Det nye firmaet fikk navnet AMC (American Motors Corporation). 1957 var det siste året hvor Nash navnet var i bruk og fabrikken valgte å samle alle merkene under «Rambler» navnet.

Nash Healey

Sportsbilen Nash Healey ble produsert mellom 1951 og 1954. Bilen ble betegnet som den første amerikanske sportsbilen produsert etter 1945. Grunnlaget ble lagt da Donald Healey møtte Nash direktør George W. Mason hvor de begynte å diskutere sportsbiler. Resultatet ble et samarbeid hvor Nash leverte motorer og drivverk. Healey designet det nye aluminiumskarosseriet og sto ansvarlig for sluttmonteringen av bilen. Prototypen ble presentert på bilutstillngen i Paris i 1950. Allerede i 1952 ble det gjort endringer både i design og produksjon. Pinin Farina fikk i oppdrag å tilpasse bilens design til de andre modellen fra Nash. Resultatet ble en elegant bil med en utrolig komplisert produksjon. Motor og drivlinje ble produsert av Nash i USA og sendt til England. Dette ble montert i en ramme produsert hos Healey og videresendt til Farina i Italia hvor alt ble montert i et elegant karosseri og sendt tilbake til USA. Sluttresultatet ble en elegant bil som var svært kostbar med minimalt salg. Totalproduksjonen ble bare 507 biler på 4 år.

Fakta Nash Healey

Lengde: 485 cm
Bredde: 165 cm
Høyde: 139 cm
Toppfart: 160 kmt
Motor: 4100 ccm, 140 hk

nash healey
1952 Nash Healey
nash healey
Nash Healey Reklame

nash sportsbil
Nash reklame

Se også

nash bilhistorie
Nash Metropolitain
bilhistorie
Nash Ambassador
nash pininfarina
Amerikanerne som forsvant
bilhistorie.blogspot.com
Automotive art – fargerik og moderne fotokunst. Store og spennende veggmalerier av biler.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.