Renault 4 – en allsidig franskmann

Renault 4
Renault 4

Den hadde en rekke nyheter. Som barnesikre låser på bakdørene, termostatstyrt kjølevifte og bremser med trykkutjevning mellom bremsene foran og bak. Som en av de første familiebilene på markedet hadde den lukket kjølesystem – ingen kontroll av vann og frostvæske.

 

Man må helt tilbake til 1898 for å finne starten for Renault. Det skjedde i Paris, og mannen var Louis Renault.

Den første bilen ble bygget i et lite skur i foreldrenes hage utenfor Paris. Som for andre nystartede bilfabrikker var det viktig å delta i billøp, og Renault vant sine første seire før 1900. De neste modellene fulgte utviklingen på markedet, større biler med sterkere motorer. I 1923 kom en liten bil som skulle ta opp konkurransen med Citroën. Temaet små biler ble fulgt opp i 1946 med modellen 4 CV. Den var en av de minste 4- dørs personbiler som har blitt serieprodusert. Den ble fulgt opp av Dauphine i 1956. En av de mest kjente modellene, R4 kom i 1962 med forhjulsdrift. I tiden fremover kom en rekke nye familiebiler. Noen med bakhjulsdrift (R8) og andre med forhjulsdrift (R5/R6/R12/R16). Det har kommet mange populære familiebiler fra Renault og det er trenden fremdeles.

Renault 4

Renault 4 ble presentert i september 1961. Det var en enkel og praktisk bil som skulle konkurrere med Citroën 2cv. Med en praktisk og enkel innredning var dette en virkelig bruksbil. En rekke nyheter hadde den. Som barnesikre låser på bakdørene, termostatstyrt kjølevifte og bremser med trykkutjevning mellom bremsene foran og bak. Som en av de første familiebilene på markedet hadde den lukket kjølesystem – ingen kontroll av vann og frostvæske. En typisk fransk bil med god komfort og bra kjøreegenskaper. Den var Renaults første forhjulsdrevne personbil. Men i motsetning til den populære Morris Mini hadde R4 motoren plasser på langs. Da NAF testet modellen i 1962 fikk den skryt for enkelt vedlikehold (ingen smørepunkter) og lavt bensinforbruk. Som franske biler flest på den tiden var det lekkasjer og dårlig utførelse på montering. Etter hvert kom det nye modeller med bedre innredning og større motorer.

Renault 4
Renault 4 (1974-1980)
Renault 4
Renault 4 (1961-1967)

Fakta om Renault 4

Toppfart: 120 km/t
Motor: 845 ccm
Mål: Lengde 365cm, bredde 148 cm
Produsert:
1962 – 1993

Prototype til hva som skulle bli Renault 4


Renault 4
Reklame fra daværende Eurobil A/S

Se også

Renault 4
Renault 6
Renault 16
bilhistorie.blogspot.com
Automotive art – fargerik og moderne fotokunst. Store og spennende veggmalerier av biler.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.