Søndagsfoto: Et gyllent biltreff

Carré D'or
Lamborghini Aevntador LP700-4

Vi oppholder oss for tiden i Frankrike, og har som vanlig besøkt det månedlige biltreffet i Perpignan, nærmere bestemt på shopping-senteret Carré D’or. På søndager er senteret stengt, og da får arrangørene av biltreffet samle gamle, sjeldne og eksklusive biler, eiere og andre bilinteresserte.

 

Mange av bilene dukker opp regelmessig. På Søndag før lunsj er det rolig på veiene. Da kan man trygt kjøre med «finbilen» og mange tar frem syklene for ukens lille tur. Jeg er selv ofte ute å sykler på det tidspunktet. Sykling er en anerkjent sport her, ikke bare under Tour de France. Det er morsomt å sykle på en landevei å møte en gjeng muntre, tilårskomne herrer på utflukt med gamle mopeder, eller en fin gammel 2CV med taket nede.
 
På biltreff som dette, treffer man ofte på besøkere fra nabobyene, eller nybakte finbil-eiere med sine nyervervede kjøretøy. Én av disse, var Aventador’en i hovedbildet. Det var vanskelig å ta bilde, fordi alle ville kikke nærmere på den. Hvilket beist! Den har en V12 på 6,5 liter og 700 hk synlig gjennom bakluken. Bilen er hjemmehørende i nabobyen og jeg synes det er ganske spesielt å se en sånn bil med insekter på fronten, varme hjul og litt støv etter å ha vært på veien. Sånne biler skal selvfølgelig kjøres – ikke stå til pynt.
 
En annen «gyllen» bil er denne Mercedes-Benz 600 – etter skiltet å dømme, en 1972-modell. Den hadde kommet inn bakveien til Carré D’or, og vi fikk et glimt av den før den ble kjørt frem på plassen.

 

Carré D'or
1972 Mercedes-Benz 600 (W100)
Carré D'or
1972 Mercedes-Benz 600

Palmer og amerikanere

Palmene på shopping-senteret er plantet. De gror fint, men det vokser ikke naturlige palmer i skogene her. Palmene og shopping-senter minner om Sørstatene i USA. Med noen fine amerikanske biler under Stars and Stripes, ble en del av parkeringen omdannet til Miami, eller noe sånt.

 

Carré D'or
1984 Cadillac Fleetwood Brougham Sedan
Carré D'or
1964 Ford Galaxie 500 Coupe
Carré D'or
Ford Mustang mk1 Convertible

Spesielle franske

Citroen SM
Carré D'or
Panhard Dyna
Carré D'or
Peugeot 203 Coupé

Noen engelske innslag

Mini Moke
Carré D'or
Jaguar XJ Series 2

Tre biler fra Karmann

Volkswagen 1321S Karmann Cabriolet
Carré D'or
Volkswagen Type 34 Karmann Ghia
Carré D'or
Volkswagen Golf mk1 Karmann Cabriolet

Sommerbiler fra Alfa Romeo

Alfa Romeo Spider
Alfra Romeo Spider

Se også

Arrangørens hjemmeside RVA66

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.