Bil på sletta

bil på sletta
Lamborghini Revuelto

Sist søndag inviterte de 9 største forhandlerne av bil til åpent hus for alle med lidenskap og interesse for motor og mobilitet. Hos noen av disse forhandlerne finner vi også spesielle superbiler. Her er høydepunktene.

 

Lamborghini hos Brooklands Motors

Ett av høydepunktene var Norgespremiere på nye Lamborghini Revuelto. Det som gjør denne modellen spesiell, er at det er den første Lamborghini med hybrid drivverk. Men man skal ikke forestille seg at dette er noen miljøbil. Batteriene er der for å gi optimal kjøreopplevelse, 1015 hk, 725 Nm med tre elmotorer, to som fordeler kreftene på forhjulene og en som styrer kreftene bak fra V12-motoren. Batteripakken er på 3,8 kwh, ladbar, og estimert til å gi maksimalt 10 km rekkevidde, – men likevel nok til å holde liv i de over 1000 hestene. Når man studerer linjene i Revuelto er det ingen ting som bærer preg av annet enn moro og kjøreglede. Den ser skikkelig rampete ut med superkort overheng bak og eksosen rakt ut i ansiktshøyde for de som kjører bak.


 

I lokalene til Lamborghini på Billingstad sto også to klassikere, en Miura og selveste Countach. Utenfor sto en Urraco – veldig sjeldne biler i dag. Da disse modellene ble produsert, var Lamborghini inne i en langt mer turbulent tilværelse enn i dag. I dag står Volkswagen-gruppen bak med tyske ingeniører i kulissene. Miura var ingen dårlig bil, men hadde sine svakheter som har latt seg fikse med årene. Miura er nemlig en av verdens vakreste biler. «Øyenbrynene» gjorde modellen i overkant feminin for enkelte, men de kunne demonteres. Countach er et symbol på en bil som er kompromissløs rå, men svært lite praktisk uten utsyn bakover når man skulle rygge for eksempel. Jeg er sikker på at dagens Revuelto er utstyrt med ryggekamera.


 

Bronco hos RøhneSelmer

RøhneSelmer på Billingstad har lang erfaring i å arrangere biltreff – også Bil på sletta. Vi har vært der flere ganger sammen med veteranbileiere. Som vanlig lå grillosen over området og familiene strømmet til. Trekkplasteret for meg var en grønn Ford Bronco Outer Banks parkert ved inngangen. inne prydet en vakker Mustang mk1 Convertible lokalene.


 


Ford Bronco’s comeback

Man skulle tro at Bronco-modellen gikk i graven etter at det ble vist TV-overføringer av OJ Simpsons hvite Bronco på flukt fra politiet. Før det, ble modellen kjent for å velte for den minste ting. Selv om alt dette skjedde i USA, har jeg ingen tro på at Bronco vil bli noen suksess i Norge. Dagens Bronco produseres i Mexico og 2,7 V6 EcoBoost-motoren har allerede fått dårlig rykte på grunn av flere motorhavarier med tidlige biler. Hengervekten er bare 1250 kg og prisen ligger tett oppunder 1,9 millioner kroner. Det positive med Bronco er dens amerikanske arv – først og fremst på grunn av navnet, som stammer fra den amerikanske urhesten – dernest at forbildet til dagens Bronco-modell ble utformet omtrent samtidig med Mustang mk1 – i de glade sekstiårene.


 

Defender hos Motorpool

Også Land Rover Defender er utformet med klare likhetstrekk til tidligere, legendariske modeller. Land Rover kan levere biler med ladbar hybrid og mild hybrid drivverk, noe som gjør dem ganske prisgunstige – om kan bruke et sånt uttrykk om biler som koster over en million kroner. Tipper mange venter på at hel-elektriske Defender kommer i 2025. Under Bil på sletta stilte representanter fra Norsk Jaguar Klubb med flotte biler.


 

McLaren hos Bymedhus


 

Mange hadde tatt veien innom Bymedhus. De selger ekslusive og spesielle biler i høy prisklasse. Ute sto blant annet den store Rolls Royce SUV’en Cullinan – en bil for folk med flosshatt. Jeg hadde mer sans for en McLaren Artura som sto i døråpningen. Dette er en ladbar hybrid med en 3-liters V6-motor 585 hk og elmotor på 95 hk – som sammen gir 680 hk og kan gjøre 0-100 km/t på 2,9 sekunder. De har en til salgs for 3,5 millioner kroner. Så kan man jo spørre seg hvor mye den ville ha kostet om det ikke var ladbar hybrid?


 

Ferrari og Maserati hos Formula Automobile

 

Formula Automobile har ofte fine biler parkert utenfor. Når jeg er i nærheten passer jeg på å lufte hunden forbi der. Jeg noterer meg flere skilt som forteller at Maseratis nye SUV Grecale skal komme som elbil (Grecale Folgore) etter sommeren med en prislapp på 1,4 millioner kroner. Den står sikkert på ønskelisten til mange. Jeg synes Ferraris første hybridmodell 296 er interessant. Kikker man inn gjennom bakruten, får man ikke frem noen markert profil av verken V8 eller V12. Motoren skal være en 3 liter twin turbo V6 med 120 graders vinkel som kanskje ikke så lett blir like visuell. Bensinmotoren yter 663 hk. Sammen med elmotor gir drivverket hele 830 hk og et dreiemoment på 740. Bilens vekt er holdt lav, til hybrid å være. Bilen på bildene har en egenvekt uten fører på bare 1532 kg. Batteripakkens kapasitet er 7,45 kwh. I likhet med Lamborghini Revuelto og McLaren Artura er det hybride drivverket utviklet primært for ytelse og kjøreglede. En brukt Ferrari 296 GTB er annonsert til salgs hos Bymedhus til 4,5 millioner kroner.


 

 

Se også

Biler utstilt langs veien
ferrari california
På utstilling

 


Bil på sletta

 

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.