Bygde for fine replika-biler

Razzia mot falske superbiler.

I Spania har en politistyrke sammensatt av flere enheter aksjonert mot et lite firma som bygget replikaer av Ferrarier og Lamborghinier. De arresterte 3 mann, stengte geskjeften og skal nå destruere bilene som ennå ikke er solgt.

Det er ikke forbudt å bygge og selge replikabiler i EU. Det skal heller ikke ha vært noe hemmelighetskremmeri rundt virksomheten ved det lille småindustriområdet utenfor Sils, syd for Girona. Et leserinnlegg i den lokale nettavisen forteller at folk har vært velkomne til å se produksjonen fra innsiden. Etter hvert som doningene ble ferdigstilt, ble de lagt ut på nettet – som replikaer – ikke noe annet. Det er faktisk et populært marked for replikaer, som dette.

Kampen mot piratkopier.

Denne saken begynte egentlig i Benidorm, hvor politiet fikk melding om en Ferrari-kopi, – en replika som var så godt laget, at den kunne bli tatt for være original. Den hadde autentiske detaljer, som instrumentklokker, dekaler og logoer. Bilen ble sporet opp til de dyktige replika-byggerne i Sils. Skulle en replika bli for lik originalen, blir politiet tvunget til å reagere. I EU slås det hardt ned på all piratkopiering. Mang en butikkeier med falske Louis-Vuitton-vesker og Rolex-ur på bakrommet har fått erfare det.

Politiets egne videoklipp viser ulike donorbiler, blant annet Toyota Celica, Peugeot RCZ eller 406 coupé, Ford Probe og Pontiac Fiero. Det er langt fra noe standard replika-kit som brukes, – her shapes bilene på en nærmest kunstnerisk måte. Politiets funn av ferdigtrykte emblemer, logoer, instrumentbakgrunn og skinndetaljer, er avgjørende beviser i påstanden om piratkopiering.

Prislappen på ferdige biler, er over € 40 000. Du får ikke så mye Ferrari for det, selv ikke i Spania, – men summen hadde likevel rukket til en anstendig bil.

Motor foran og forhjulsdrift. Her en 2,5 V6, sannsynligvis i en Ford Probe donorbil.

Hvor kult er det?

Motoren – som liksom skal være V8 eller V12, er bare fake – som en kulisse. Den ordentlige motoren sitter foran. Vi ser blant annet en 1,8 liter Toyota VVT-i motor, en Ford Duratec 2,5 V6 og en 2 liter Peugeot-motor – tverrstilte motorer som driver forhjulene. Toyota Celica, Ford Probe og Peugeot 406 Coupe er greie kjørebiler, men gir selvfølgelig en helt annen kjøreopplevelse enn de italienske doningene med midtplasserte motorer.

Replikaene ser i alle fall forbausende ekte ut, og de høres faktisk ut som Ferrari. Tilstrekkelig til å nyte publikums beundrende blikk. Da får det kanskje ikke hjelpe at kjøreopplevelsen ikke er helt som den burde.

– Ville du latt deg lure?

Eller hva med en sprek Peugeot-motor?
Ordentlige karrosserideler.


Se politiets video fra “åstedet”.

 

Populære donorer for Ferrari-replikaer. Ford Probe så langt øyet kan se.

 

Se også:

Mercedes 540K replika
Pontiac MERA
Jaguar C-Type feiring med bismak

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.