4th of July i Frognerparken

country

I Oslo ble The Independence Day (USA) feiret søndagen den 2. juli da alle hadde fri. Dessverre la høljregnet en demper på festen en stund. Selv var jeg der for å lytte til country musikk og studere fine biler fra Amcars medlemmer.

 

Tradisjon i Oslo

Ifølge arrangøren, The American Coordinating Council of Norway (ACCN), var årets feiring nummer 36. Jeg leste et sted at feiringen i Oslo er den største 4-juli-feiring utenfor USAs grenser. Jeg vet ikke om arrangementet alltid er blitt holdt i Frognerparken, men det er ideelt. Når været tillater det, er det muligheter for picknic, lek og ballspill på gresset. Jeg tror det er blitt færre biler etter hvert. Dessverre la været en demper på feiringen. Det var meldt torden og styrtregn, så mange holdt seg hjemme. – Og det uværet som var spådd, kom vel en time ut i arrangementet.

Country og biler

Country musikk og biler går godt sammen. Mens jeg var der, spilte den norsk-amerikanske country-artisten Lawson Vallery med sitt band. Ifølge Tylden & Co er Lawson oppvokst i Texas hvor hans foreldre drev en «honkytonk dancehall». Å gå ut en lørdagskveld på en Texas dancehall når parkeringen fylles opp med pickup’er, er helt fantastisk! Musikken Lawson Vallery spiller, er klassisk country som passer godt med bilene som sto bak scenen.

Kunne vinne flybilletter

Én av tradisjonene er «The grand raffle» med flotte gevinster, i år blant annet 4 tur-returbilletter til USA med Norse Atlantic Airways!

 

1953 Buick Roadmaster 2 door 322 V8 – helt original ned til lakk og chrome!

 

Se også

country
4 juli i Frognerparken (2019).
4. juli
American Car Club of Norway feiret 4. juli i Frognerparken (2016).

 


ACCN.no
Amcar.no

 

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.