NIO ET5 Touring og EL6 avdekket

Bring back the stationwagon! Jeg skulle gjerne vært med på en folkebevegelse som krever at bilprodusentene bringer stasjonsvognene tilbake i sine modellprogrammer. Ikke bare er de praktiske – de kan også være svært vakre.

 

NIO ET5 Touring

«Vakker» var det første ordet jeg tenkte da NIO Norge avdekket ET5 Touring i går kveld. NIO viser at praktiske elbiler ikke behøver å se ut som smørkasser. Et flott design med store hjul, markerte skuldre, og en elegant takprofil som avsluttes i en sportsbil-aktig hekk. Panoramataket er strukket helt bak til takspoileren og forsterker linjeføringen.

NIO EL6

Den ble presentert som en liten SUV, men med en lengde på 4,85 meter kan man vel heller karakterisere den som en ganske stor bil – uten å være enorm. EL6 er bygget opp på samme plattform som ET5 Touring, og begge har samme motorisering – en induksjonsmotor foran på 150 Kw og en permanent magnet motor bak på 210 Kw med elektronisk 4-hjulstrekk – til sammen 360 Kw eller 490 hk. Det er nok til å plassere begge bilene i «4 sekunders klubben». EL6 kan gjøre 0-100 på 4,5 sekunder, mens ET5 Touring bruker kun 4,0 sekunder.

Stasjonsvogn eller SUV

Tendensen er klar over hele verden. Stasjonsvogna taper markedsandeler til SUV’er, og det virker uavhengig av om det er elbiler eller termiske biler. ET5 Touring og EL6 representerer begge modelltypene. Ser man dem sammen, ser man at ET5 Touring er smekrere, mer sportslig, men med 490 liter bagasjerom (omtrent samme som Audi A4 og BMW 3-serie) kommer den til kort i forhold til den høyere SUV’en som har 680 liters bagasjerom. ET5 Touring kan trekke anstendige 1400 kg på henger. SUV’en EL6 er langt fra noen «kassebil». Sammenlignet med den store ES8, fremstår den som langt mer stasjonsvogn-aktig med samme fine linjeføring som ET5 Touring. Maks tilhengervekt for EL6 er 1200 kg – altså 200 kg mindre enn ET5 Touring. Valget mellom stasjonsvogn og SUV er ikke lett.

Priser

Prismessig koster begge bilene under avgiftsgensen på 500 000 kroner med BaaS (Battery as a Service). Med 75 kwh batteripakke koster EL6 489 000 pluss en månedlig leie på 1399 kroner som omfatter 2 batteribytter og 200 kwh strøm. Velger du ET5 Touring, er prisen 439 000 kroner – altså 50 000 kroner billigere, – med samme batterileie. Med 100 kwh batteripakke får begge bilene et vektavgifts-påslag på 250 kroner og batterileie på 1999 kroner i måneden. Det er verdt å nevne utstyrspakkene som er på høyde med de aller dyreste bilmerkene. Jeg anbefaler komfortpakken og «matrix» belysning, som dynamisk tilpasser lyset til omgivelsene, – og et elektrisk hengerfeste er vel heller ikke å forakte?

Bestilling og levering

Man kan forhåndsbestille bilene fra i dag, og om jeg ikke tar feil, får man da med komfortpakken på kjøpet. Ordinære bestillinger åpnes fra 1. august, og estimert leveringstid er Q4 i år.


 

De første bildene av ET5 Touring

 

NIO EL6

 

Se også

 

NIO ET5
Nio ET5 på norsk jord
nio et5
NIO House Oslo
NIO bytter batteri på 3 minutter

 


NIO Norge

 

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.