Volvo 262C – svensk luksus og stil

Et svensk bilmerke som alltid har hatt et godt grep på nordiske bilkjøpere. Solide biler med gode egenskaper og høy driftssikkerhet er noe de fleste ønsker seg og det fant de hos Volvo.

 

 
Volvo sin første bilmodell dukket opp på markedet i 1927. Den fikk navnet P4 og var utstyrt med en 1900 ccm motor med 4 sylindre. Motoren var relativt svak med 28 hk. Men kvaliteten var god og Volvo ble regnet som en kvalitetsbil helt fra den kom på markedet. I 1944 presenterte Volvo den modellen som gjorde fabrikken til en betydelig bilprodusent. Modellbetegnelsen var 444 og det var en virkelig moderne bil med selvbærende karosseri og god innvendig plass. Den ble supplert med Duett i 1953, en praktisk varebil/stasjonsvogn. Nå hadde Volvo modeller som kunne selges i volum, både hjemme og på eksport. Volvo PV 444 fikk selskap av Amazon/P120 som var en litt større familiebil i 1956. Den nye 140 serien som kom i 1967 ble en storslager. God og solid med mange varianter, 2 eller 4 dørs personbil og en Herregårdsvogn. Volvo fulgte med utviklingen og plusset på nye varianter med høyere ytelser. 140 serien fikk også suksess på eksportmarkeder som USA og Tyskland.

 

Volvo 262C

Men selv om fabrikken hadde fokus på familiebiler, var det også et ønske om å produsere luksusmodeller for å nå et annet markedssegment. En helt spesiell modell var Volvo 262C som ble presentert på bilutstillingen i Geneve 1977. Det var en 2-dørs eksklusiv sportskupè med svært god plass til 4 personer. Utgangspunktet for denne modellen var Volvos 260-serie. Den nye modellen kom med noen endringer, blant annet fikk den en ny frontrute som skrånet litt mer enn på den vanlige personbilen. 262C ble introdusert med et lekkert svart vinyltak og sølvlakkert karosseri. Senere ble andre farger tilgjengelige. Modellen var designet i Sverige men ble produsert hos Bertone i Italia. Totalt ble det produsert 6622 eksemplarer av denne modellen og de fleste ble solgt i USA. 1981 var det siste året hvor 262C ble produsert.

 

 

Volvo 262C
 

Data Volvo 262C

Lengde: 488 cm
Bredde: 171 cm
Høyde. 136 cm
Toppfart 190 kmt
Motor: 2664 ccm med 6 sylindre, 140 hk

 


Reklame for Volvo GT for det amerikanske markedet

 

Se også

Biltreff på Jessheim
Volvo 240
Volvo 164
bilhistorie
Spennende bilhistorie fra Anders de Langes arkiver

 

Anders de Lange skriver om bilhistorie. Han har skrevet om bil og bilhistorie i over 30 år, utgitt egne bøker og skrevet for norsk bilpresse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.