Italiensk fart og bilglede fra Alfa Romeo

alfa romeo 164
Alfa Romeo 164

Helt siden bilen dukket opp på veien, var fart og kjøreegenskaper viktige egenskaper for bilkjøpere. Bilmerket Alfa Romeo toppet begge egenskapene, og ble berømt både blant bilsportsutøvere og andre fartsglade sjåfører.

 

Tidlige år

Siden vi nevnte fart og kjøreegenskaper, må vi gå tilbake til starten av Alfa Romeo. Det var så langt tilbake som i 1906, hvor flere bilinteresserte herrer satte seg ned for å planlegge den nye bilfabrikken. I starten ble det laget biler basert på franske konstruksjoner, men etter hvert bestemte man seg for å gjøre alt på egenhånd. Allerede i 1911 kom de første egenutviklede bilene i produksjon i små serier. Bilene fra den nye fabrikken fikk navnet A.L.F.A. Erfaringene fra den tidligere lisensproduksjonen av franske biler med svake motorer la grunnlaget for de nye produktene. Nå skulle det produseres biler som kunne konkurrere med andre hurtige biler. Så tidlig som i 1913 kom en helt lukket strømlinjeformet spesialbygget modell som vakte oppsikt i bilverdenen. i 1915 ble fabrikken overtatt av Nicolo Romeo og den byttet litt senere navn til Alfa Romeo.

Enzo Ferrari kjørte for Alfa Romeo

Fabrikken begynte å delta innen motorsporten, og allerede i 1920 var den første seieren i havn. En av de store bilførerne som var med på fabrikklaget fra starten var Enzo Ferarri. Satsing på billøp og nye sportsmodeller for landeveien, ga fabrikken et godt navn blant bilinteresserte.

Alfa Romeo 164

Alfa Romeo produserte også kjappe familiebiler i mange størrelser og varianter. Modellen 164 som ble introdusert i 1987, var en luksuriøs 4-dørs familiebil. Den kom som et resultat av et samarbeid med Fiat, Lancia og Saab. Alfa 164 ble bare produsert som ren personbil med 4 dører. Modellen kom med en rekke motoralternativ i tillegg den spreke 2 liters motoren som stod i den rimeligste varianten. Motoren var utstyrt med 2 tennplugger på hver sylinder, og hadde betegnelsen “Twin Spark” og hadde nok hestekrefter til riktig sportslig kjøring. For den som ønsket flere hester, kunne 164 leveres med en V6 motor. Det kom svært få endringer på 164 under produksjonsperioden som varte til 1998. De få endringene som ble innført, var noen flere hester og mer utstyr.

alfa romeo 164

alfa romeo 164
Setene
alfa romeo 164
V6 motoren utviklet av Giuseppe Busso

Alfa Romeo 164 – 2,0

Lengde: 455 cm.
Bredde: 176 cm.
Høyde: 139 cm.
Toppfart: 205 km/t.
Motor: 1962 ccm, 148 hk


 

Alfa Romeo 164 – Gör bilkörning till en passion

alfa romeo 164

Se også

Alfa Romeo 166 Busso – Fælelser og fornuft
Alfa Romeo 164
Annonser
bilhistorie
Spennende bilhistorie fra Anders de Langes arkiver

 

Anders de Lange skriver om bilhistorie. Han har skrevet om bil og bilhistorie i over 30 år, utgitt egne bøker og skrevet for norsk bilpresse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.