Rover 3500 – engelsk luksus med V8 motor

rover 3500
Rover 3500

Staselige biler med engelsk design både innvendig og utvendig er det vi forbinder med biler fra Rover.

 

Bilmerket Rovers historie

Fabrikken ble startet sent på 1800-tallet som en sykkelfabrikk og ble fort kjent for gode produkter. Det hjalp da produksjonen av biler og motorsykler startet i 1904. Sykkel- og motorsykkelproduksjonen fortsatte til 1924. Rover produserte en rekke biler i forskjellige prisklasser i mellomkrigstiden. En av modellene hadde en avansert motor på 2132 ccm som var konstruert av nordmannen Peter Poppe. Fra 1945 konsentrerte Rover seg om familiebiler i mellomklassen. På 50-tallet eksperimenterte Rover med gassturbindrift, men det ble bare produsert testmodeller. I denne perioden kom også Land-Rover som ble en suksess. Modellen ble senere supplert med Range-Rover. Nye modeller av familiebilene (P4) kom i 1949 med moderne design og større modellutvalg. Denne serien levde frem til 1964 med noen endringer. I 1967 gikk Rover inn i Leyland Motor Corporation.

Rover 3500

Rover som var kjent for sine litt trauste og solide bilmodeller, overasket markedet i 1976. En helt ny modell så dagens lys. Luksusen og den store motoren var på plass men for første gang hadde en Rover fått en 5-dørs halvkombi modell i sitt produktutvalg. Dette var nye linjer fra en tradisjonell produsent av «finere» engelske biler. Den egentlige grunnen var nok at Leyland som også kontrollerte bilmerket Jaguar ikke ønsket konkurranse mellom egne bilmerker.

Med et hint av Ferrari

Linjene på den nye bilen var moderne og ekstremt strømlinjeformet. Mange mente at den minnet om Ferrari Daytona – sikkert ikke noen bakdel. Teknisk var den nye bilen mer konservativ. Bortsett fra en 5 trinns girkasse var det tradisjonelle tekniske løsninger. Interiøret var elegant og luksuriøst med et svært omfattende instrumentpanel. 2 år etter introduksjonen ble det introdusert 2 nye modeller med mindre motor. I 1980 laget fabrikken et racingteam som deltok i banerace i flere år med stor suksess. I 1986 var det slutt og Rover 3500 ble avløst av nye modeller.

rover 3500
Rover 3500 luksuriøse interiør
rover 3500
Rover satset i banerace

Data Rover 3500

Lengde: 469 cm
Bredde: 176 cm
Høyde: 138 cm
Toppfart: 200 kmt
Motor: V8 3528 ccm, 155 hk.

 

 

 


rover 3500
Drøm og fornuft: Automatisk nivåregulering, elektriske vindusheiser og sentrallås.

Se også

Rover SD1
Range Rover Classic
Engelskmann for tøffe forhold
bilhistorie
Spennende bilhistorie fra Anders de Langes arkiver

 

Anders de Lange skriver om bilhistorie. Han har skrevet om bil og bilhistorie i over 30 år, utgitt egne bøker og skrevet for norsk bilpresse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.