Porscher på tur

Porscher på tur langs havneområdet i Saint-Cyprien, Frankrike. Foran: Cayman (987).

Hva ville du gjort hvis du hadde en Porsche?

Kjøre, så klart! Kjenne på kreftene, høre lydene mens landskapet suser forbi. Nå, før fellesferien har startet, kan du komme deg ganske fort frem langs de syd-europeiske motorveiene. Jeg var til stede da 150 Porscher fra hele Frankrike, Monaco, Belgia, Spania og Tyskland samlet seg i Roussillon aller syd-vest mot Spania.

Porsche Club Roussillon arrangerte sitt rally Tra’montagne (oppkalt etter en fjellvind). Rallyet er en felles utflukt langs vakre fjellveier i Albèresfjellene og Pyreneene, samt kystlandskapet Côte Vermeille. Opplegget omfattet ankomst på fredag kveld, utflukt på lørdag, og til slutt oppstilling i turistbyen Saint-Cyprien med paradekjøring rundt havneområdet. Søndag var dagen da publikum kunne beskue bilene.

Jeg observerte 911 i forskjellige generasjoner og varianter, samt diverse Boxster/Cayman. Ikke har de luftavkjølte motorer og ikke den “riktige” Porsche-lyden når du gir på, men motorplasseringen er teknisk sett midtstilt – flyttet foran bakakslingen, noe som gir et bedre utgangspunkt for å bygge en harmonisk sportsbil enn 911’s hekkmotor. Modellene i den nye 718-serien er faktisk veldig fine.

Så, hvis du eier en Porsche og befinner deg en dagsreise fra Middelhavet, er det bare å følge med på franske Porsche-klubber, for jeg tror sikkert det blir arrangert tur til neste år, også.

Finnes det noe bedre å gjøre med en Porsche?

Porsche 911 Carrera (997).
Porsche Cayman (981).
Nye Porsche 718 Boxster S forfulgt av en 911.
Interiøret i en nyere Porsche 911 (991) Carrera Cabriolet.
En riktig versting, – Porsche GT3 RS i en ganske tøff fargekombinasjon.
Porsche Cayman S (987) og en 911 Turbo Targa i bakgrunnen.
Porsche 911 Carrera (991).
Nærmest, Porsche 911 (991) Carrera Cabriolet ved siden av en Boxster (981).
På vei inn. Bakfra, Porsche Cayman S (981), Boxster S (987) og to 911 Carrera.

 

Linker:

Porsche Club France
Porsche Club Roussillon

Se også:

Porsche 718 Boxster.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.