Biltreff i Gunnarsbøparken, Tønsberg

Gunnarsbøparken
Saab Sonett III parkert foran redervillaen.

“Er det sant det de sier om Tønsberg? At de tar fri når sola skinner som best?”. Det er kanskje ikke ordrett, men jeg tror at sitatet tilhører én av sangene til Per Asplin. Tønsberg er et fint sted om sommeren, og rett som det er, dukker det opp en veteranbil.

 

Gunnarsbøparken rundt den gamle redervillaen til Wilhelmsen-familien var sist lørdag møtestedet for det årlige biltreffet mellom Tønsberg Automobilklub, Re Motorklubb og Stokke Veteranvognklubb. Hovedbildet viser en Saab Sonett III som ankom med den herlige lyden av V4. En person med bakgrunn i Saab har fortalt meg at det aldri ble solgt noen Saab Sonett som nybil i Norge. Den mest kjente Saab Sonett tilhører kulturpersonligheten Åse Kleveland. Hennes bil ble ikke kjøpt i Norge – den ble kjøpt ny i Sverige. Heller ikke den flotte Sonett’en i Gunnarsbøparken ble kjøpt lokalt. Jeg overhørte i en samtale at den er tatt inn fra Nevada i USA. Saab Sonett III solgte godt der borte.

 

 

Det er ikke hver dag man får se en av de aller første Datsun-bilene som kom til Norge. Det dreier seg om Datsun 410 fra 1964. Ifølge eieren skal det befinne seg cirka 3 andre biler av samme type i Norge. Modell 410 ble avløst av 411 etter ganske kort tid, skjønt det er vanskelig å se noen forskjell mellom de to modellene. Det grønne eksemplaret har vært innen samme familie siden den ble kjøpt ny av noen som jobbet innenfor importør- og forhandlerorgansisasjonen.

 

Gunnarsbøparken
En perle som er holdt i samme familie siden ny.
Gunnarsbøparken
Ford 15M TS Coupé

Lyden av V4 var ikke bare forbeholdt den oransje Saab’en nevnt tidligere. Også denne Ford 15M hadde samme motor. Fra 1967 kjøpte Saab V4-motorer fra Ford. Til tross for at Ford P6 (12M og 15M) var svært populære, finnes nesten ingen igjen i dag.

 

Gunnarsbøparken
Volvo PV Sport
Gunnarsbøparken
Volkswagen Karmann Ghia Type 34
1966 Volkswagen 1300 i Bahamas Blue ved siden av en Vauxhall Victor VX 4/90.
Buick Riviera Convertible tatt inn til landet og solgt av Phoenix US Cars i Tønsberg.

Chevrolet Master fra 30-årene – ‘blir ikke mer klassisk enn dette!

Se også

Datsun Bluebird
17. mai feiring på Revetal

Tønsberg Automobilklub
Re Motorklubb
Stokke Veteranvognklubb

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.