Seres – denne vil flere bli kjent med

seres
 

Den er stilig. Fra siden og bakfra ligner den på Ford Mustang Mach-E. Og fronten? – Den har felles trekk med Porsche. Seres 5 er en moderne crossover med 4-hjulstrekk og stor batteripakke, også har den forhandlere over hele landet – og etter hvert hele Europa. Se bilder!

 

Del av Europa-satsning

Jeg fikk studere Seres på Oslo Motor Show. Bak Seres Norge står et firma som er heleid av Sandven-gruppen i Bergen. Når Seres 5 introduseres på det norske markedet, står 20 velkjente forhandlere fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør klare til å ta imot kunder. Bilmerket eies av det kinesiske storkonsernet DFSK (Dongfeng Sokon). Europa-satsningen ble annonsert på Brussels Auto Show i januar. Foruten Norge, er det etablert fullt forhandlernett i Frankrike, og flere land åpner om kort tid. Da vi tidligere fortalte at Seres skulle komme til Norge, var agenturet knyttet til Gill-gruppen, men merket forble ukjent for de fleste. Nå er det overtatt av Seres Norge.


 

Seres 5 i et nøtteskall

Med en lengde på 4,7 meter er Seres 5 like lang som Ford Mustang Mach-E. Den har et design som appellerer til europeere, med store hjul og linjer som fremhever form fremfor plass. Videre har den en batteripakke på 80 kwh, to motorer og 4-hjulstrekk, samt lang rekkevidde – 483 km (WLTP kombinert). Samlet yter motorene 585 hk og det er mulig å tilbakelegge 0-100 på 4,2 sekunder. Bagasjerommet tar 367 liter under hattehyllen og 67 liter i «frunken». Med nedslåtte seter kan man laste 723 liter. Modellen er godkjent for henger opptil 1500 kg. Ifølge Rune Brunstøl, salgssjef i Seres Norge, er det kun toppmodellen som tas inn. «Flagship 4WD» har et meget høyt utstyrsnivå som – etter hva jeg kan se – har «alt». Dagens modell har ellers fått en facelift med endringer i fronten og innvendig, blant annet gir-velgeren som har fått et nytt og coolt design.

Et globalt merke

På tidlige pressebilder kan man se Seres 5 med Golden Gate Bridge i bakgrunnen. I markedsføringen fremheves det at Seres er globalt bilmerke. Storparten av produksjonen utføres ved fabrikker i Kina, men eierkonsernet, DFSK, eier også et produksjonsanlegg for elbiler i Indiana, USA, og har utviklingsavdelinger både i Silicon Valley og i Japan. Selskapet har iallfall lykkes godt med å skape et tiltalende utseende. Jeg observerte at flere besøkere på Oslo Motor Show ble forbauset over at bilene var produsert i Kina.


 

Kjøp eller leasing

Prisen er 599 900 kroner. Det omfatter en assistentpakke, panoramasoltak og hengerfeste som del av et lanseringstilbud. Leasing starter på 6 995 kroner med 0 innskudd, og reduseres i forhold til innskuddet. Mange velger leasing på grunn av usikkerhet knyttet til ny teknologi og nyetablerte bilmerker. Leasing føles tryggere og når man regner totalkostnadene etter faktisk verditap, ender sluttsummen ved eie og leasing ofte på det samme – gitt at man bytter etter samme tidsintervall.

Seres 3

Seres Norge kommer også til å tilby en mindre modell i modellprogrammet. Seres 3 finnes det allerede flere av her i landet. Modellen har nylig fått en facelift. Fronten på elbilene er nå endret sånn at den ser mer moderne ut og har fått mer «klasse», uten den store bensinmotor-grillen. Endelig pris er ennå ikke avtalt med fabrikken, men Brunstøl antar at den vil havne omkring 300 000. Seres 3 er en crossover i B-segmentet med en rekkevidde på litt over 300 km.

Se også

Seres Norge

  

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.