Alfa Romeo 1900

alfa romeo 1900
1955 Alfa Romeo 1900 C Coupé

Her er det både en vakker bil, yteevne og en lang og stolt historie i én pakke.

 

Siden vi nevnte historie må vi gå tilbake til starten av Alfa Romeo. Det var så langt tilbake som i 1906 hvor flere bilinteresserte herrer satte seg ned for å planlegge den nye bilfabrikken. I starten ble det laget biler basert på franske konstruksjoner men etter hvert bestemte man seg for å gjøre alt på egenhånd. Allerede i 1911 kom de første egenutviklede bilene i produksjon i små serier. Bilene fra den nye fabrikken fikk navnet A.L.F.A. Erfaringene fra den tidligere lisensproduksjonen av franske biler med svake motorer la grunnlaget for de nye produktene. Nå skulle det produseres biler som kunne konkurrere med andre hurtige biler. Så tidlig som i 1913 kom en helt lukket strømlinjeformet spesialbygget modell som vakte oppsikt i bilverdenen. i 1915 ble fabrikken overtatt av Nicolo Romeo og den byttet litt senere navn til Alfa Romeo.

Satset på motorsport

Fabrikken begynte å delta innen motorsporten og allerede i 1920 var den første seieren i havn. En av de store bilførerne som var med på fabrikklaget fra starten, var Enzo Ferrari. Satsing på billøp og nye sportsmodeller for landeveien ga fabrikken et godt navn blant bilinteresserte.

Behov for masseproduksjon

Etter at krigen var slutt i 1945 startet bilproduksjonen i begrenset omfang. I antall produserte biler var Alfa Romeo en svært liten fabrikk og ledelsen skjønte at ting måtte endres hvis fabrikken skulle overleve.

Alfa Romeo 1900

Den første kjappe modellen som ble masseprodusert var “1900”. For å være en 4-dørs familiebil hadde den egenskaper som la grunnlaget for en lang rekke av sportslige modeller fra fabrikken. Toppfart på 150 kmt var svært bra på den tiden. Modellen kom senere i nye og enda sterkere versjoner. Etter lanseringen i 1950 kom det både større motorer og modeller med spesialkarosserier fra frittstående designere. Modellen som var den første i rekken av sportslige familiebiler var i produksjon til 1960.

alfa romeo 1900
1955 Alfa Romeo 1900 Berlina
1953 Alfa Romeo 1900C Ghia Coupé
 

Fakta Alfa Romeo 1900

Lengde: 440 cm
Bredde: 160 cm
Høyde: 149 cm
Toppfart: 170 kmt
Motor: 1884 ccm, 90 hk


AB Hans Osterman. inviterer kunder til å se nærmere på Alfa Romeo 1900 i sine eksklusive marmorhaller.

 

Se også

alfa romeo montreal
Alfa Romeo Giulietta
alfa giulia
Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo 2000 GT
Annonser
bilhistorie
Spennende bilhistorie fra Anders de Langes arkiver

 

Anders de Lange skriver om bilhistorie. Han har skrevet om bil og bilhistorie i over 30 år, utgitt egne bøker og skrevet for norsk bilpresse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.