Elbil, hybrid eller fossil? Hva er best for deg?

Sjekk om du er klar for elbil!

Elbilene kommer til å dominere bilmarkedet på samme måte som farge-TV’ene inntok stuene våre. Men vær oppmerksom på at elbiler ikke er ideelt for alle. Ikke ennå. Undersøkelsen nedenfor kartlegger ditt bilbehov og gir en pekepinn om hvilken energikilde som er mest hensiktsmessig for deg. Det er ikke tatt hensyn til økonomiske forhold.

Hybridbil brukt som fossilbil

Hybridbiler har jo som kjent en betydelig avgiftsfordel sammenlignet med bensin- og dieselbiler. Undersøkelsen vurderer kun hensiktsmessighet. Uten tilgang til egne ladere, kan ikke elbilfordelen ved hybridbiler utnyttes fullt ut. Det har vi gitt trekk for. Hvis hybridbilens fordeler ikke kan utnyttes – det vil si at den brukes akkurat som en fossilbil – vil resultatet gå i favør av fossilbilen for ikke å skape inntrykk av at hybridbil er mer hensiktsmessig. Da må eventuelle andre grunner veie tyngre, som for eksempel innkjøpspris eller modellutvalg.

Elbil og fossilbil på langkjøring

Elbiler er OK på langkjøring hvis man har en positiv innstilling og utnytter nødvendige pauser til å lade batteriene. Det er noe erfarne elbileiere vet. Selv om elbilene duger til langkjøring, vil mange likevel oppleve at fossilbiler er mer hensiktsmessig hvis man skal kjøre over fjelloverganger og øde strekninger. Det har vi belønnet fossilbilene for. Selv om ditt behov utelukkende er langturer, kan du altså fint kjøre en elbil med lang rekkevidde, men testresultatene vil da favorisere fossilbil.

To resultater

Resultatene består av to deler – totalbehov og kjøring mellom hjem og arbeidsplass. Problemfri kjøring til og fra jobb et absolutt krav med hensyn til valg av bil. I den sammenheng spiller det ingen stor rolle hvor mange dager i uken man må dra på jobb, fordi turene er like påkrevet uansett om man møter én dag i uken som fem.

elbil
Elbilen Volkswagen ID.4 har allerede rukket å bli en storselger og kommer til å bli mange familiers neste bil.
 
Start undersøkelsen i eget vindu>>

Se også

Kan elbilfordelene finansiere elbilen?
tesla 3
Tesla mot «røkla»
En ladbar fremtid

 

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.