Cars and Coffee, Øvrevoll Galopp

cars and coffee
Ferrari GTC4 Lusso T. 3-dører shooting brake med V8 midtplassert foran.

Det var siste dag i september og stort oppmøte av flotte biler i anledning Cars and coffee på Øvrevoll galopp. Det fine høstværet gjorde at noen ankom i åpne biler. Jeg tok en del bilder, som vanlig. Hovedbildet er en helt ny modell fra Ferrari – GTC4. Nysgjerring på hva dette er for noe, har jeg sjekket på Internet. I følge Wikipedia på italiensk stammer navnet GTC fra historiske 330. 4-tallet indikerer 4 seter. GTC4 kan være 4-hjulsdrevet eller bakhjulsdrevet. Den leveres med V8 eller V12. Avbildet modell har en 3,9 liter V8 som yter 610 HK og er bakhjulsdrevet. Jeg har ingen anelse om hva prisen kan være, men forundrer meg over de utvendige målene. 1,98 bred og 4,92 lang! Og jeg som syntes den så ganske «snerten» ut…

50-tallets Mercedes-Benz

Tre vakre 50-talls Mercedes-Benz hadde tatt oppstilling i et hjørne. To «ponton»-mercedes’er, 220 S, og en 170 S. Jeg husker at 170 S var et vanlig syn langs veiene på 60-tallet. Ponton-modeller, spesielt med diesel, må ha vært populære som drosjer, skjønt det var før min tid. Den 6-sylindrede 220 S ser beskjeden ut med dagens øyne, men den skal ha kostet det samme som en Cadillac i sin tid. Diskret luksus, kan man vel si.

cars and coffee
Dette bilder liker jeg godt. Det formidler en herlig tidskoloritt fra 50-tallet. En staselig «Ponton»-mercedes – en direktørbil – foran tårnet på Øvrevoll galopp.
cars and coffee
To klassiske Mercedes.Benz. 220 S til venstre, og 170 S til høyre.
cars and coffee
Interiøret på Mercedes-Benz 220S «ponton» preges av mye treverk. Spesielt imponerende når det benyttes som «vindusinnramming». Nikkende hund på hattehyllen var «ekstrautstyr».
cars and coffee
Meget flott stylet Volkswagen 1303 S. Mange flotte detaljer!

Volkswagen 1303 S

Denne Volkswagen 1303 S fikk stor oppmerksomhet. Den er smakfullt stylet. Flere detaljer er modifiserte, blant annet frontlyskastere, baklys og speiler. Jeg legger merke til at den forkrommede listen og håndtaket på panseret er fjernet. Da kommer slektskapet til Porsche tydeligere frem. Porsche-looken forsterkes av fargen – som jeg gjetter stammer fra Porsche. Da Volkswagen 1303 S kom i modellåret 1974, kostet den rundt 30 000 kroner. Hovedtrekkene ved den store folkevognen er 1600-motor, panorama frontrute, store, runde baklys og et nytt dashbord som lignet en tanke på det som skulle komme i Volkswagen Polo.

cars and coffee
1303 RS, faktisk. Belysningen ser ut til å være LED-basert bådet foran og bak.
cars and coffee
Dette er første gang jeg ser en Nash Metropolitain. Jeg trodde ikke det fantes noen på norske skilter.

Forut for sin tid

Med en lengde på bare 3,8 meter kunne den ta opp kampen mot Volkswagen i USA. Kanskje få USA til å like små biler? Jeg har aldri tidligere sett en Metropolitain langs veien, og jeg tror ikke de noensinne ble forsøkt tatt inn til Norge. Sjarmerende og cool. Tenk å ta søndagsturen i en serieprodusert bil du garantert ikke kommerer til å se maken til!

cars and coffee
Alt ser flunkende nytt ut i denne flotte Nash Metropolitain fra 1954. En bil som innbyr til «sunday drive» i fint høstvær.
cars and coffee
2 flotte Alfaer – GT 1300 Junior og Giulia Super 1300 med en sjelden Nash Metropolitan i bakgrunnen.

Alfa Romeo – to modeller, samme motor

Disse to hvite Alfa Romeo’ene ankom Cars and Coffee samtidig. Alfa Romeo GT Junior er ikke et helt uvanlig syn, men legenden Giulia Super er et sjeldent syn over hele Europa, – til tross for at den ble produsert i en årrekke (1962-78). Dette er på en måte italienernes Volvo 240. Bilen som ble brukt som tjenestebiler av mafiaen, det italienske politiet og Carabineriet, – av taxier og familiebiler for de som hadde råd til en Alfa Romeo.

cars and coffee
Alfa Romeo Giulia Super 1300.
cars and coffee
Dodge Viper SRT-10 (3. generasjon)

Dodge Viper

Dodge har et mål om å levere rimelige biler til amerikanere uten å måtte renonsere på motorkraft. Viper er et eksempel på hva Dodge legger i begrepet «sportsbil». 8,2 liters motor i en personbil er enormt. Avbildet modell er serie 2. Den ser kanskje mer harmonisk ut – og ikke like kompromissløs som den første Viper-serien.

cars and coffee
Detalj fra Dodge Viper SRT-10.
cars and coffee
Terjes biler’s utsendte var for øvrig korrekt antrukket for Cars and coffee på Øvrevoll galopp.

Flere bilder

Klikk på bildene for å se dem i full størrelse.

Se også:

cars and coffee
Cars and coffee, Øvrevoll galopp
cars and coffee
Cars and coffee, Øvrevoll galopp.
cars and coffee
Eights Amcar Club

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.