Lincoln høsttreff

lincoln i norge
1977 Lincoln Town Car Presidential – i tilfelle presidenten kommer.

Presidentens bil

Skulle det ha kommet en president innom Billingstad utenfor Oslo sist helg, kunne han fått skyss hos RøhneSelmer. Der sto det nemlig en Lincoln Town Car Presidential utstilt på lørdag. En personlig hilsen på bagasjelokket fra selveste Bill Clinton vitner om hvilke celebre passasjerer som en gang har befunnet seg i baksetet.

Vårt eget kongehus har ved flere anledninger valgt Lincoln. Da Kong Olav fylte 80 år fikk han en bil i gave fra det norske folk. Som tidligere, valgte han også nå amerikansk, – en kongeblå Lincoln Town Car. Den skal visstnok leve trygt og godt i Trøndelag et sted. La oss forresten heller ikke glemme kronprinsparet – som valgte en åpen klassisk Lincoln Continental som bryllupsbil.

lincoln i norge
Innredning for en president. Dette er ikke noen skoleball-limo.

Lincoln i Norge

Jeg er overrasket over å finne flere Lincolns med norsk historie. Ikke vet jeg om det fantes noen organisert import av Lincoln på 70-tallet. Kanskje via Ford-systemet? Kanskje parallellimport av amerikanske biler? Lincoln er uansett basert på Ford. Det var en god grunn for RøhneSelmer Asker og Bærum til å invitere Lincoln & Continental Owners Club of Norway til å holde høsttreff hos seg. Da fikk de samtidig også vist frem noen lekre amerikanske pickuper, – og sin nye Focus.

De gamle er best

Det kommer til å skje store endringer innen bilteknologi og bilbransjen. Eksperter hevder at den siste som kommer til å ta førerkort i Norge, allerede er født. Mange trodde amerikansk bilindustri gikk rett vest fordi de ikke hoppet på «dieselbølgen» fra Europa. I ettertid har dette vist seg å ikke være så dumt. I dag er GM i tet med sin elbilteknologi, men har kvittet seg med Oldsmobile. Tesla er med tekologisk, men mangler historie og røtter. Som verdens nest eldste bilkonsern har Ford utvilsomt røtter. Lincoln Motor Company ble for øvrig stiftet i 1917. Kommer de til å være med Ford inn i fremtiden? Det tror jeg.

Hva skal man ellers frakte presidenter i?

 

Bilder

Klikk på bildene for å se de i større målestokk.

lincoln i norge
Få biler kler paradeflagg bedre …
lincoln i norge
1979 Lincoln Town Coupé.
lincoln i norge
Lincoln Continental Mark V.
lincoln i norge
Lincoln Continental Mark V.
lincoln i norge
Nærbilde av Lincoln Continental Mark V.
lincoln i norge
1995 Lincoln Continental Mark VIII.
2007 Lincoln Town Car med nye Ford Focus i bakgrunnen.
lincoln i norge
Nyere Lincoln Town Car i profil.
lincoln i norge
Lincoln Continental Mark V Diamond Edition.
Kronprinsparets kroningsbil var en åpen Lincoln Continental (arkivbilde – Foto: terjesbiler.no).

Se også:

Mustang-treff hos Røhne og Selmer.
Fotolørdag – Mustang og Mercedes

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.