Suzuki Ignis 1.5 Sport

ignis

ignis
 

Rally-følelse i lommeformat. Den ser unektelig italiensk ut, – noe Fiat kunne ha laget.

 

Som en ekte rallybil

Suzuki Ignis med 3 dører er et sjeldent syn på norske veier, spesielt 1.5 Sport. Suzuki har ikke misbrukt Sport-betegnelsen. Jeg noterer meg ekstralys i fronten, hvite rallyfelger, instrumenter på hvit bakgrunn, Recaro-seter og lydpotte som høres ut som en ekte rallybil.

Den virkelige rallybilen ser faktisk helt lik ut, men har firehjulstrekk, 200-og-noen hester, og selvfølgelig løpsrigget med stålbur, strømbryter, 4-punktsbelter osv. Den modellen du ser her (HT81S), har 1,5 liters motor på 109 hester, forhjulsdrift, tettsteget girkasse og ordentlig rally-lyd. Du trenger ikke å kjøre så fryktelig fort for å ha det moro.

Seier i Junior WRC

Den svenske rallyføreren Daniel Carlsson kjørte Ignis. I 2003 vant han Junior WRC i Wales Rally GB sammen med kartleser Mattias Andersson. Daniel Carlsson kjørte senere for Citroën, inntil karrieren en dag brått tok slutt etter å ha blitt tatt i en promillekontroll langs landeveien. Daniel Carlsson hadde inntil da vært frontfigur mot rattfylleri blant unge …

Suzuki Motor Sport har senere utviklet en rallybil basert på Swift.

 

ignis
Nettinggrill og ekstralys i støtfangeren ser sportslig ut.
ignis
Reklamen legger ikke skjul på rally-ambisjonene.
ignis
Ignis Sport ble produsert mellom 2003 og 2005. Den korte produksjonstiden gjøre modellen litt sjelden.
Tøffe enderør.
Bildet er manipulert for å gi inntrykk av inventaret.

 


I Terjes biler vil det tidvis dukke opp biler under 30 000. Hvorfor 30 000? Det er en prisgrense alle har råd til, uten å sette gård og grunn i pant. Har du lyst, har du lov. Men husk at selv om prisene er lave, behøver ikke bilene å være kjedelige eller politisk korrekte. Tvert i mot. Kanskje et hobbyprosjekt? – eller bil bare for moro skyld?


Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

2 Responses

  1. Hei Terje! Gøy og se at bilen min fortsatt lever 😉 bruker du den selv eller blir den bare stående?

    1. Nei, den er ikke min. Står parkert utenfor en bilforhandler. Vet ikke hvem den tilhører, men den blir stelt med og ser flott ut hele tiden. Tror ikke det er så mange av disse i Norge?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.