L300 veteran-camper

 

 

Liten og koselig

Jeg kom over denne lille skøyeren her om dagen. Den var i relativt fin form, med flaggene hengende ute til tross for at solen var gått ned. Den sto utenfor Økern Bilauksjon på Fornebu. Jeg har moret meg med å lage et postkort hvor bilen virtuelt er «photoshoppet» over til vakrere omgivelser. Det ble i hvert fall bedre enn plassen foran den rivningsklare bygningsmassen der endestasjonen på Fornebu-trikken en gang skal stå.
 
Jeg er sikker på at den lille camperen er god for mange turer til, hvis den får litt Tender Love and Care.
 
Med 4,5 meter lengde kan du parkere som vanlig personbil. Bredden på «skapet» er 2,11 og gjør at man kan sove på tvers. Camping-påbygget ser ut til å være laget av tyske Hymer. På det knøttlille arealet får du sittegruppe/dobbeltseng, kjøkken, kombinert bøtteskap og Portapotti, samt hems over førerhuset. I tillegg er det rikelig med skapplass. Jeg tror det er mer plass i denne Mitsubishi L300 enn i konkurrenten fra samme tid, nemlig klassikeren Volkswagen T3 Camper Westfalia.
 
Bensinmotoren i L300 er på 1,6 liter og 65 HK (4G32) er en ordentlig «potetmotor» som ble brukt i nesten samtlige Mitsubishi-modeller, samt et par Hyundai’er og Mazda’er. Det finnes masse reservedeler å få kjøpt, ikke bare her hjemme, men over hele verden. Søk på Ebay, og du finner alle deler som kan sendes som post.
 
For til syvende og sist, er noe av vitsen med å eie en veteranbil at man mekker litt selv før man kjører på tur. Dessverre er det slik at mange veteranbiler står seg i hjel fordi eierne aldri får tid til å kjøre dem, eller mer korrekt, – de får aldri tid til å kjøre på tur. Og det er det som er fordelen med en veteran-camper. Den blir brukt fordi den oppfyller praktiske behov, ikke bare formålsløse turer.
 
Ikke forvent den største kjøregleden i denne farkosten.

 

Gled deg heller over at du kommer frem og kan nyte ekte retro-camping.

 

l300 Ikke den største vogna på camping-plassen.
Ikke den største vogna på camping-plassen.
l300 Likevel vil nok mange snu seg etter den.
Likevel vil nok mange snu seg etter den.
l300 The troll has left the camper.
The troll has left the camper.
l300 Med sine 4,5 meter lang er den kortere enn Golf stasjonsvogn.
Med sine 4,5 meter er den kortere enn Golf stasjonsvogn.
Velutstyrt vogn med flagg, terninger og koppholdere.
Velutstyrt vogn med flagg, terninger og koppholdere.
Har sakset inn et bilde av hemsen fra tilsvarende bil.
Har sakset inn et bilde av hemsen fra tilsvarende bil.
Med total bredde på 2,11 meter kan man sove på tvers.
Med total bredde på 2,11 meter kan man sove på tvers.

 

Et annet eksemplar

Mitsubishi L300 med overbygg fra Koch Dragoner

Bildet er tatt på Snarøya utenfor Oslo i 2022.

 

Klikk på et bilde for større format.
Click on a picture to enlarge.
Cliquez sur une photo pour l’agrandir.

Se også

mini-cab
Mini-Cab fra Straume
retrocamping
American Dream Trailers
transitcamper
Ford Transit mk2

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.