NIO EL8

nio el8
 

Nå er det kommet så mange flotte SUV’er at man må spørre seg om markedet ikke snart er mettet? NIO EL8 er ikke “just another SUV” – den har flere egenskaper som løfter nivået i klassen.

 

Som elbil følger EL8 samme batterikonsept som de øvrige NIO modellene. Bilene kan leveres med en av de største batteripakkene på markedet med 100 kWh eller ett på 75 kWh. Man kan velge Battery-as-a-Service eller kjøpe batteriet. Hvis du velger Battery-as-a-Service, er du garantert et bra batteri hele bilens levetid. Tjenesten krever at det alltid skal være reservebatterier tilgjengelig, og at de kan byttes uten problemer. Sett i lys av bærekraft, er dette et av de beste argumentene mot påstandene om at «elbiler ender opp som skrot når batteriet ikke lenger fungerer».
 

nio el8

 
Jeg nevnte innledningsvis at EL8 ikke er just another SUV. Den skiller seg ut på flere områder. Ett av de viktigste er at bilen har en cw-verdi på kun 0,25. Det er samme verdi som BMW iX – og regnes som klasseledende for denne type biler. Når luftstrømmene bestemmer utseendet, er det begrenset hvilke effekter produsenten kan tillate seg. NIO har kommet frem til et nøkternt og stilrent design. Luksusfølelsen finner man på innsiden. Det er en 6-seter med separate stoler på de to fremste radene. Materialene i seteputer, setetrekk, dørsider og taktrekk er plantebasert. NIO kan lage “semsket skinn” av planter! Videre er det utviklet tekniske løsninger med støtte til familier. Foruten dog-modus og camping-modus vil bilen varsle hvis man etterlater et barn eller kjæledyr i bilen – og det er 4 ISOFIX-fester.
 
På sikkerhetssiden finnes et Smart Safety System som tilpasser airbag og setebelter dynamisk etter hvordan personene sitter og alvorlighetsgraden av kollisjonen.
 
nio el8

ADAM og LIDAR

NIO er langt fremme med hensyn til å utvikle datastyrte funksjoner drevet av superdatamaskinen ADAM sammen med LIDAR-sensorene og kameraene. De benyttes blant annet til å gi intelligente frontlys som lyser opp mørke felter og reduserer effekten av skarpt motlys. Det er også verdt å nevne at bilen er utstyrt med et aktivt dobbeltkammer luftfjæringssystem som styrer fjæringen etter veiforhold, hastighet og førerens input.

Fra 719 000,-

Bilen, lik den på bildet, kan beskues på NIO House i Oslo. NIO har lovet at prøvekjøring skal være mulig fra 5. august, skjønt man kan bestille bilen nå, med levering om cirka 4 måneder. Prisen er fra 719 000 kr med Battery-as-a-Service til 1999 kr pr måned for 100 kWh batteri og 1399 for 75 kWh. Rekkevidde med det største batteriet er 510 km WLTP og 390 km med batteriet på 75 kWh. Dual motor 480 kW/652 hk og firehjulstrekk gjør det mulig å gjøre 0-100 på 4,1 sekunder. Om man skulle peke på noe negativt, måtte det være bilens størrelse – spesielt lengden som er 510 cm.
 
Mål opp garasjen din før du bestiller!
 

nio el8

Se også

NIO ET5 Touring og EL6 avdekket
NIO ET5 – et godt førsteinntrykk

NIO.com

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.