En stor og luksuriøs europeisk Chrysler

chrysler 2 liter
bilhistorie

Chrysler 2 liter er historien om bilen som manglet personlighet og som aldri fant sin plass på markedet.

Simca (Société Industrielle de Mécanique et Carrosserie Automobile) var et Fransk bilmerke. Det hele startet i 1934, de første bilene var det stort sett lisensproduserte modeller fra Fiat. Etter krigen ble tidligere modeller videreført. Først i 1951 kom Aronde som var den første egenutviklete modell. Aronde ble umiddelbart en salgssuksess. Et annet viktig steg fremover var overtakelsen av Fords fabrikk i Frankrike. Nå fikk Simca større personbiler inn i utvalget. Modellene var tidligere Ford Vedette som byttet navn til Simca. En liten bil med hekkmotor (Simca 1000) ble introdusert i 1962. Den ble svært populær, og var i produksjon til 1978. Aronde ble erstattet av 1300/1500 i 1963, og serien ble produsert med oppgraderinger frem til 1976. Den nye trenden med tverrstilt motor fulgte Simca opp med 1100 i 1968. Simca 1307/1308 (en helt ny modell) ble kåret til årets bil i 1976. I 1970 byttet fabrikken navn og ble til Chrysler France og bilene ble profilert med Chryslers logo. For å forvirre kundene ble bilene markedsført både som Chrysler, Simca og Talbot.

Mer av alt

Chrysler 2 liter ble lansert i 1973 som en toppmodell. Den var en videreutvikling av modellserien 160/180 som kom på markedet i 1970. På denne modellen var det mer utstyr og luksus enn på de rimeligere 160/180 modellene. Chrysler ønsket med denne modellen å nå frem til europeiske bilkjøpere med store krav og forventninger til sin nye bil. Her var alt som mange ville forvente av en europeisk luksusbil. Automatgir var standard sammen med mange andre detaljer som skulle friste dem som var på jakt etter en velutstyrt bil. Fabrikken puttet inn et lekkert og påkostet interiør i denne toppmodellen. Setene var enten trukket med skinn eller velur. Dørene var trukket med samme eksklusive stoff som setene. På instrumentpanelet var det både turteller og rikelig med varsellys. Fabrikken mente at luksus og motorkraft skulle være gode salgsargumenter.

Men dette var ikke nok til å friste dem som skulle kjøpe bil. 2 liters modellen gikk ut av produksjon i Frankrike i allerede i 1976 men en begrenset produksjon fortsatte i Spania i noen år.

Fakta Chrysler 2 liter

Lengde: 453 cm
Bredde: 173 cm
Høyde: 144 cm
Toppfart: 170 kmt
Motor: 1981 ccm, 110 hk

160/180
Luksuriøst med velur på seter og innsiden av dørene
chrysler 2 liter
Chrysler 2 liter

chrysler 2 liter

Se også

chrysler 2 liter
Chrysler 160/180/2 litres
bilhistorie.blogspot.com
Automotive art – fargerik og moderne fotokunst. Store og spennende veggmalerier av biler.

Anders de Lange skriver om bilhistorie. Han har skrevet om bil og bilhistorie i over 30 år, utgitt egne bøker og skrevet for norsk bilpresse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.