– Pappa betaler!

Alltid fine biler foran det fasjonable Mayfair Hotel, London.

Park Lane ved Dorschester Hotel – et av Londons mest fasjonable strøk – og mest trafikkerte. En sen kveld for et par år siden kappkjørte to Lamborghini’er nedover den brede firefelts avenyen. Med rundt 160 km/t greidde ikke han som lå først, å bremse inn før lyskrysset. Han prøvde å svinge inn mellom to stillestående biler, en Mercedes-Benz S-klasse og en Vauxhall Astra. Men det var ikke bredt nok. Lamborghini’en fikk skrelt av begge sidene. Astraen måtte kondemneres. Ut av den ramponerte Lamborghini’en krøp det ut en ung arabergutt som bare vandret sorgløst innover i gatesystemet bak Hotellet. Bilen til over 3 millioner kroner sto igjen i veien. Ingen fare … Pappa betaler!

pappa betaler
The Sun – The full story

The Bat

Tabloidavisene The Sun og Daily Mail bretter ut ulykken med flere bilder. Man kan se veltebøyle-stagene som er skutt for å sikre kabinen ved eventuell velt. Den unge, rike araberen hadde lekt seg. Flere hadde sett ham tidligere kjøre rundt inne i bydelen Mayfair med sin mattsvarte Batmobil-inspirerte Aventador med registreringsnummer «THE 84T», som kan leses som «THE BAT».

Ufattelige rikdommer

Bydelen Mayfair og Knightsbridge kalles for araberkvarterene. Det bor andre arabere her enn i de triste 11-etasjes dysfunksjonelle sosialblokkene mellom Bayswater og Paddington, bare 2 km unna. Araberne i Mayfair er ufattelig rike. Det er ambassadører, bankfolk og super-rike, arabiske forretningsmenn.

Det er sterke økonomiske interesser mellom Storbritannia og Saudi-Arabia. Alle vet at Araberne har investert enormt. Man må akseptere at rike arabiske pappagutter leker seg. På papiret er de studenter, men lever som playboys på pappas bekostning. Politiet laget ikke noe fuzz av det. Til pressen opplyste de at de ikke kom til å forfølge saken. De visste at de snart ville bli oppringt av en av pappas advokater som ville garantere for alle skadene. Pappa liker ikke å se hvordan arvingen blir latterliggjort i tabloidpressen. Jeg er sikker på at eierne av de skadete kjøretøyene ble tilbudt et greitt oppgjør – mot ikke å si noe til pressen.

Carspotting i Mayfair

Mayfair er en bydel som ligger syd for Oxford Street mellom Marble Arch og Oxford Circus helt ned til Green Park. Kona mi og jeg gikk inn fra The Dorchester. Kvelden før hadde vi tilbragt på den fasjonable restauranten Galvin at the Windows i 28. etasje på Hilton Towers i Park Lane. Utenfor hotellene står det alltid eksotiske sportsbiler, og innover ved ambassadene står flere Rolls-Royce og Bentley’er. De er fotogene mot den staselige bebyggelsen. Rekker du ikke å ta bilder kan du komme tilbake senere. De står der hele tiden.

 

pappa betaler
Lamborghini Aventador SV

Gjensyn med Batmobilen

Rundt et hjørne, diskret parkert inn i en sidegate, får jeg øye på Batmobilen – hel og fin. Jeg må kule’n litt før jeg kan ta bilde. En ung araber med vide gullbukser og snabelsko tøfler nonchalant og verdensvant oppover. Han håndhilser på sine venner før de begynner å gå nedover igjen. Jeg rekker et «shot» mot den flotte, mattsorte Aventador’en før de avskjærer oss. Jeg har bodd i Saudi-Arabia. Tro meg, livet er veldig mye morsommere i London enn i Riyadh, – spesielt hvis du har penger.

 

pappa betaler
McLaren 12C «DA08 SON»

Dads Son

Vi fortsetter mot Berkeley Square. Jeg stanser for å fotografere en foliert McLaren. Mens jeg bøyer meg ned for å få riktig vinkel, stanser en mann på min egen alder høflig opp, for ikke å avskjære fotografen. Jeg takker ham og spør om det er hans bil. «-Nooo!», svarer han bestemt men vennlig. På avstand forstår jeg reaksjonen. Skiltet «DA08 SON» kan jo leses som «DADS SON». Vel hadde det vært kjekt å vært 20 år og hatt en McLaren i gata og et gullkort i lomma, – men det gir deg ingen ære i London. Det bidro eieren av Batmobilen til, – med god hjelp av tabolidpressen, selvfølgelig.

Bilder

Jeg legger ved noen bilder fra Mayfair i London. Vi slappet av en time på en benk i idylliske Berkeley Square. Jeg vindusshoppet litt hos Bentley-forhandleren der. En Bentayga fyller nesten hele lokalet. For meg er det bare en gedigen elefant. Apropos elefant. På andre siden ble det arrangert en mottakelse for indiske ungdommer. Utenfor den dekorerte residensen sto en rickshaw og en elefant. Man-made og levende. Stakkars de som måtte tilbringe formiddagen inne i elefantkostymet. Håper pappa betalte rikelig.

Mottakelse til indisk fest. Elefanten var «levende». Det var noen der inne!
Bentley Silver Spur

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.