Klassisk, katalansk bakkeløp

klassisk bakkeløp Alfa Romeo Spider med Renault 4CV i bakgrunnen.

Bakkeløpet mellom Arles-sur-Tech og fjellbyen Corsavy er en tradisjon fra 60- og 70-årene.

I nyere tid er løpene videreført i nostalgisk stil. Sist helg var det satt opp to klasser for å kjøre etappene opp langs den 7 km lange fjellveien mot Corsavy. Landskapet er vilt og bratt. Vi befinner oss i Pyreneene på fransk side av grensen mot Spania. I vinduene henger katalanske flagg.

Vi fikk ikke sett selve løpet, bare forberedelsene ved byens festsal. Tekniske kontroller, lunsj og briefinger var overstått. Vi ankom lørdag før løpsdagen, idet bilene ga seg ut på veien i kolonne for å gjøre seg kjent med omgivelsene.

Kjørbare biler

En av gledene med å eie en klassisk bil er selvfølgelig å kjøre med den. Formålet med dette arrangementet er kjøring på lukket vei i det vakre fjellandskapet. Simca 1000, Porsche 911, Renault-Alpine, Talbot Samba Rallye, Saab Turbo, Lancia Delta Integrale – for å nevne noen – er biler som var godt egnet for bakkeløp i 60- og 70-årene. Jeg synes Honda S800 Coupe og Seat 600 var interessante overraskelser. Honda’en er en skikkelig Pocket-rocket, – et eksempel på Hondas brilliante motorteknologi for små kjøretøy. Seat’en var bygget opp som en Abarth, men i følge eieren, ikke med Scorpion-merkede deler. For oss nordmenn er Seat 600 et sjeldent syn. I Spania var Seat 600 folkebilen alle hadde et forhold til. Derfor finnes det spanske firmaer som har spesialisert seg på å bygge løpsbiler av de folkekjære klassikerne.

Nostalgi og moro

Selv om bilene i løpet var i super teknisk stand, forventer man ikke at noen «gir alt» i et løp som dette. Det er nostalgi og aktiv kjøreglede som trekker deltakere. Noe annet ville vel vært merkelig. Riktignok stilte ikke Seat 600 i samme klasse som Lancia Delta Integrale. Den lille Seat’en gir langt fra samme veigrep som Lancia’en. Men kjøregleden – den er stor, i følge eieren.

De 39 påmeldte bilene var bare halvparten av hva arrangøren hadde forventet. Men 39 flotte rallybiler satte utvilsomt et preg på de svingete veiene i Pyreenene. Og lurer du på hvem som vant, så er svaret ingen.

– Ingen konkurranse – bare moro.

Fakta

Arrangør: Vallespir Retro Courses >>
Se de flotte bilene in action her >>
Arles Sur Tech

Avstander

Barcelona: 179 km
Girona: 94 km
Perpignan: 43 km
Montpellier: 192 km

Bilder

klassisk bakkeløp Simca 1000 Rallye
klassisk bakkeløp Motor – Simca 1000 Rallye
klassisk bakkeløp Renault 4 CV
honda s800 Honda S800
honda s800 Honda S800 Engine Bay
klassisk bakkeløp Oppstilling før første kolonne kjøring ut av byen.
audi 2.3 coupe Audi 2,3 Coupe
renault 11 turbo Renault 11 Turbo
Seat 600 Rally Seat 600 – trimmet med deler fra spansk «Abarth»-produsent.
Samba rally Talbot Samba Rallye
bmw e21 BMW E21
porsche 944 Porsche 944
alpine 310 Renault A310

Se også

klassisk rally Klassiske katalanske rallybiler

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.