Opelen alle snakker om

Opel Ampera e på kort Norges-visitt.
Opel Ampera e på kort Norges-visitt.

Jeg har sett den, tatt på den og sittet i den.

Opelen alle snakker om, er på kort Norges-visitt. Nærmere bestemt på Youngstorget i forbindelse med den årlige Zerokonferansen. Det er ikke hver dag man får anledning til å komme i nærkontakt med den nye Opel Ampera e. Det kan bli en stund til neste gang.

Høybygd B-klasse

Størrelsesmessig er bilen like stor som Renault Captur, en bil jeg nylig har levert tilbake. En sjekk av utvendige mål bekrefter antakelsen. Bilene har eksakt samme akselavstand og bredde, men Ampera er 2 cm høyere enn Captur, og fått 4 cm mer i lengden. Med total lengde på 4,17 meter, faller Amperaen størrelsesmessig inn i klassen høybygd subkompakt, eller B-klassen. I tillegg til Renault Captur finner vi biler som Peugeot 2008, Citroën C3 Picasso og Ford EcoSport i samme klasse.

God plass til 4 voksne karer

Siden alle ville prøvesitte, ble alle setene fylt opp hele tiden, – og jeg gikk god anledning til å sjekke plassforholdene innvendig. Det var god plass til 4 voksne karer. Bagasjerommet er oppgitt til 481 liter på papiret og er todelt. I volum er det familiebil-størrelse, men lastekanten ser ikke særlig vennlig ut for de med dårlige rygger. Jeg synes det er imponerende at batteriene ikke ser ut til å stjele noe plass. De skal være plassert flatt under hele bilen. Bra for både plass og kjøreegenskaper.

Ampera e er en høybygd B-klasse.
Ampera e er en høybygd B-klasse.

Hva kan du vente deg av nye Ampera e?

Rekkevidden er oppgitt til å være over 500 km. Motoren yter 204 HK og drar bilen fra 0-100 på 7,3 sekunder. Du kan velge å kjøre med én pedal, som i BMW i3, hvor man gasser og bremser med gasspedalen. Fordelen med dette konseptet er at systemene i bilen kan utnytte bremseenergien maksimalt til lading. Og apropos lading, – du kan hurtiglade 150 km rekkevidde på bare 30 minutter.

Kommer Ampera e til å leve opp til forventningene?

Første gang jeg koblet meg på Internett, var i 1996. Hvis noen hadde fortalt meg den gangen hvordan Internett skulle utvikle seg, ville jeg ikke trodd dem. Elbilene i dag er der Internett var for 20 år siden. Opel Ampera e er for øvrig samme bil som Chevrolet Bolt EV. GM har skjønt at fremtiden ikke lenger kan baseres på stiv ramme, bladfjærer og V8-motorer med støtstenger. Nå rasler selveste Generalen med sablene. Selvfølgelig kan GM få til dette!

Etter å hatt nærkontakt med Ampera e og sett entusiasmen hos de andre gjestene på utstillingen, er jeg sikker på at dette blir en skikkelig Norges-bil!

 

Ampera Jeg fant ingen ting å utsette på sittekomforten, - for anledningen i passasjersetet.
Jeg fant ingen ting å utsette på sittekomforten, – for anledningen i passasjersetet.
Ampera Hovedskjermen.
Hovedskjermen.
Ampera Et dashbord som passer en elbil.
Et dashbord som passer en elbil.
Ampera Beviset! Rekkevidden er i følge Opel mer enn 500 km.
Beviset! Rekkevidden er i følge Opel mer enn 500 km.
Ampera Pressebilde fra Opel, Kanskje samme bil som jeg satt i?
Pressebilde fra Opel. Kanskje samme bil som jeg satt i?
Ampera Utvendig størrelse som Renault Captur.
Utvendig størrelse som Renault Captur.
Ampera Detalj.
Detalj.
Ampera Markert overgang mellom panser og skjerm (I like).
Markert overgang mellom panser og skjerm (I like).
God plass til 4 voksne karer. Alle ville prøvesitte.
God plass til 4 voksne karer. Alle ville prøvesitte.
Bagasjerommet skal være på 481 liter. Det er faktisk ganske bra i denne klassen, men har en lastekant.
Bagasjerommet skal være på 481 liter. Det er faktisk ganske bra i denne klassen, men har en lastekant.
Med 500+ rekkevidde og et klassisk kombikupe-design kan dette bli en ordentlig Norges-bil (foto: Pressebilde fra Opel).
Med 500+ rekkevidde og et klassisk kombikupe-design kan dette bli en ordentlig Norges-bil (foto: Pressebilde fra Opel).

14.12.2016: Opel har annonsert prisene på nye Opel Ampera-e. De begynner fra 299 900,- !

Nyere bilder

(1.2.2020) Terjes biler har ennå ikke fått prøvd Opel Ampera, men vi jobber med saken. Det kunne vært interessant å se om Ampera fremdeles kan hevde seg mot de nyere modeller, for eksempel Hyundai Kona. Uansett, her er i alle fall et par bilder vi har tatt underveis.

 

En bil mange ennå venter på. Opel Ampera med skiboks er i Bilkollektivets bilpark.
Opel Ampera-e

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.