2013 Mitsubishi Space Star

Med nye Space Star entrer Mitsubishi A-klassen med et lite plassvidunder. Miljøvennlige motorer bidrar til lave priser. Denne bilen scorer nemlig på plass, miljø og pris.

2013 Mitsubishi Space Star
2013 Mitsubishi Space Star

Den forrige Space Star gikk ut av produksjon på midten av forrige tiår. Modellnavnet ble brukt på modeller som tilbød mye plass på beskjedne ytre mål. Mitsubishi i Skandinavia har nok hentet frem dette navnet igjen for å signalisere god plassutnyttelse.

Ved første øyekast ser ikke Space Star ut til å være noe plassvindunder i det hele tatt, med ganske mye overheng både foran og bak. Akselavstanden er imidlertid på hele 245 cm! Det er like mye som Volkswagen Golf hadde for tyve år siden eller hva dagens Polo i klassen over, har i dag. Space Star tilhører A-klassen, men kan måle seg med biler i klassen over med hensyn til plass.

Motorene har lave CO2-utlipp, noe som gir gunstig utslag på engangsavgiften til staten. I tillegg er forbrukstallene svært lave. Det betyr god økonomi.

Space Star Interiør
Space Star Interiør

Det er altså på plass, miljø og pris som Space Star scorer høyest. Europeiske motorjournalister rapporterer om helt alminnelige kjøreegenskaper. Interiøret etterlater ingen spesielt gode inntrykk hverken med hensyn til utforming eller kvalitetsfølelse.

Du kan bestille din Space Star med Mitsubishis avanserte CVT-baserte automatgir-løsning, INVECS-III. Dette er en trinnløs og tenkende girkasse som tilpasser seg førerens kjøremønster, langt mer avansert enn de de andre automatgir-løsningene i denne klassen. Den eneste ulempen er at automatgir kun er tilgjengelig for biler med høyeste utstyrsgrad. Det ville vært ønskelig å kunne velge automatgir i en lavere utstyrsgrad.

Mitt valg

Bybil og automatgir hører sammen, og varianten med Mitsubishis trinnløse girsystemet er mitt valg her.

Det er lite som skiller de ulike modellvariantene fra hverandre med hensyn til utseende. Jeg vil imidlertid fremheve den stilige bakrutespoileren som er tilgjengelig fra utstyrsgrad Invite. Jeg er vanligvis ikke overdrevet begeistret for slike plasteffekter, men jeg synes at Space Star, – som i utgangspunktet ikke er klassens cooleste bil – faktisk kler en slik visuell effekt.

suzukialto2013 Suzuki alto

Som sammenligningsgrunnlag foreslår jeg Suzuki Alto. Den er utviklet i Japan, men produseres i India på samme samlebånd som Nissan Pixo, som ikke tas inn til Norge. Alto er en mindre bil enn Space Star – hele 21 cm kortere og med 4 seter har den en sitteplass mindre enn Space Star. Alto leveres med ett motorvalg, 1.o liter, 72 hester og 3 sylindre. Dette tilsvarer den minste motoren i Space Star serien. Altos største fordel er en omfattende utstyrspakke.