Cadillac DeVille 3. generasjon

1968 Cadillac DeVille Convertible (Oslo NO, 2016). En bil selveste Kong Olav kunne ha eid.
1968 Cadillac DeVille Convertible (Oslo NO, 2016).

 

Mange kosmetiske endringer

Deville 3 ble produsert mellom 1965 og 1970, med små endringer hvert år, som var vanlig for amerikanske biler på den tiden. Rent teknisk sett er det få endringer mellom Deville 3 og forgjengeren. Det er i hovedsak karosseriformen som er endret. Det ble gjort kosmetiske endringer hvert år. Fronten, for eksempel. Først stående lykter, så fremoverlutende front, så liggende lykter og tettere grill. Endringer som kanskje ikke alltid ga særlig store fremskritt, men som gjorde at kundene byttet bil oftere. I ettertid er det vanskelig å peke ut hvilken årgang som er vakrest.

Modellhistorikk

Motormessig var V8 eneste valg. 429 V8 (7 liter) frem til 1968, deretter 472 V8 (7,7 liter). En Deville i denne perioden er rundt 5,7 meter lang, litt over 2 meter bred og veier over 2 tonn. Deville kunne leveres som 4 dører med stolpe, 4 og 2 dører Hardtop (uten stolpe), samt Convertible.

 

Om bildene

Alle bilene på bildene er biler uten fast tak. Hovedbildet av den hvite cabriolet’en er fra Borggården ved Rådhuset i Oslo i forbindelse med et biltreff der. En annen, hvit cabriolet er avbildet i Frognerparken i anledning feiring av USA’s Independece Day 4th of July. Det er en 1968-modell. Den lakserøde er fotografert på Kadettangen i anledning Sandvika byfest 2019. Det er en 1965-modell. Den lysegule convertible’n med taket oppe er fotografert på Veteranbildagen 2022 på Tofte. Også det er en 1965-modell. Den hvite med lys topp oppe – en 1966 modell – er avbildet ved et boligtun på Fornebu. Convertible’n med toppen nede, utstilt sammen med andre amerikanske biler, er fotografert på Kjeller flyplass i anledning et biltreff der. Den er førstegangs registrert i 1968.

 

Klikk på et bilde for større format.
Click on a picture to enlarge.
Cliquez sur une photo pour l’agrandir.

Rettigheter – Copyright Notice

 

Se også

American Car Club of Norway

deville 3
Cadillac Deville 5

deville 3
Cadillac DeVille 4
Cadillac Deville 2