Verdt å vite om Cobra

Cobra 427 trolig fra Superformance med en Ford GT i forgrunnen

I 1962 begynte AC Cars og Carroll Shelby å produsere en liten roadster med V8-motor. Idag, mer enn seksti år senere, bygges disse bilene flere steder over hele verden etter samme originale konsept.

 

Basert på AC ACE

Det var Carroll Shelby – en av verdens mest berømte bilskapere – som skapte Cobra i et samarbeid med AC Cars – en liten sportsbilfabrikk ved Themsen i landsbyen Thames Ditton, Surrey, England. De hadde avsluttet produksjonen av AC ACE etter 9 år i produksjon. Modellen var av utseende svært lik dagens Cobra og hadde blitt levert med spreke 2-liters rekkeseksere fra AC og Bristol. Noen biler hadde blitt bygget for en større motor – en 2,6 liters rekkesekser fra Ford Zephyr. I ettertid er for øvrig flere ACE-biler oppgradert med 289 V8-motorer fra Ford/Shelby. Det var nemlig dét som var Carroll Shelbys plan. Han ønsket å utstyre ACE med Fords 260 og 289 V8-motorer. Bilene skulle bli produsert i Thames Ditton som «halvfabrikata» og sendt til Carrol Shelbys selskap Shelby American i Enterprise, Nevada, for montering av motor og drivverk.

3 serier

AC Shelby Cobra ble produsert i 3 serier.
Mk1 1962-1963 hadde en V8 på 260 eller 289 kubikktommer.
Mk2 1963-1965 fikk tannstangstyring – og fortsatte med 289-motoren.
Mk3 1965-1967 fikk den større 427 V8 motor fra Ford. Modellen fikk blant annet nytt hjuloppheng med spiralfjærer, bredere hjul og utvidede hjulbuer.

 


Cobra detaljer på Oslo Motor Show 2021

 

Etter 1967 opphørte den ordinære produksjonen av Cobra hos AC, men produksjonen fortsatte andre steder. Alle biler produsert i ettertid kan enten karakteriseres som «continuation models» eller «replikaer». Gjennom årene – fra de første replikaene ble bygget i 1965 til i dag – snakker man fremdeles om de samme seriene. Man skiller mellom biler med «small block» og «big block». Variantene blir ofte omtalt som Cobra 289 og Cobra 427, selv om de har nyere motorer i samme størrelsesklasse. Flere nyere Cobra har 460-motor og omtales da som «Cobra 460». Andre betegnelser som benyttes, er «Leaf» og «coil» modell. 427-modellen omtales ofte bare som «Mk3».
 
«Street», «racing» eller «semi-competition»? Majoriteten av bilene fra den ordinære produksjonen var gatebilversjoner med eksosrørene ført ut bak. Kun få biler var produsert ferdig rigget for racing. I dag er 427 S/C «Semi-Competition» populær med brede hjul, sidepipes og 4-punktsbelte, men utstyrt med speedometer og andre ting man trenger for å kjøre på offentlig vei.

Continuation Models

Det er nærmest umulig å finne gjenværende biler fra de opprinnelige produksjonsseriene. Det nærmeste man kan komme, er bilene som Shelby American selv har produsert som «continuation» modeller. Chassis-numrene er bygget opp på samme måte som de opprinnelige bilene – med CSXmnnnn hvor «m» er modell og «nnnn» er løpenummer.
 
CSX40000 – Shelby Cobra 427 S/C frem til 2009
CSX60000 – Shelby Cobra 427 S/C fra 2009
CSX70000 – Shelby Cobra 289 FIA (racing)
CSX80000 – Shelby Cobra 289 Street
Tidligere serienumre er forbeholdt biler fra den ordinære produksjonen.
 
Godkjent som «continuation» modell er også Superformance MkIII. Det er den eneste modellen utenfor AC og Shelby som er godkjent som «continuation» modell. Det betyr at de kan bygge biler som er identiske med de opprinnelige bilene. Shelby skal også på minst ett tidspunkt ha kjøpt biler fra andre replika-produsenter – blant annet Kirkham Motorsports. Man skal være ekspert for å skille replikaer fra de opprinnelige bilene.

 

Replikaer

Replikaer selges i forskjellige utførelsesgrader – fra karosseri på chassis til komplette biler. Alle bilene er forbausende lik originalene de er basert på. Man må under skallet for å finne ut hvilken produsent som har levert byggesettet eller bilen. Konstruksjonsmessig er alle bilene bygget opp på stålrørsrammer med karosserier enten i glassfiber eller aluminium. Innvendig dørk og sider skal være formet som et aluminiums-kar, skjønt utformingen varierer noe.

3 viktige faktorer

Det er tre faktorer som kan avgjøre kvaliteten og verdien på en Cobra Replika: Leverandøren av byggesettet, drivverket og hvem som har bygget bilen. Jeg har laget en liste over replika-produsenter jeg har funnet basert på salgsannonser og kjøretøyregisteret. Legg merke til hvor mange produsenter det er, og listen er sannsynligvis langt fra komplett. Ved å søke i nettbaserte diskusjonsfora har jeg forsøkt å finne ut hvilken av produsentene som er best og hvilke det er svakheter ved, uten å finne noe svar. Det er meldt om varierende kvalitet fra bil til bil, noe man må regne med da det er mye håndarbeid i produksjonen.

Replika-produsenter

B & B Manufacturing
Backdraft Racing
Contemporary Classics
E.R.A.
Everett-Morrison Motorcars
Excalibur Cobra (ferdigbygde)
Factory Five Racing
Gardner Douglas (UK)
Hurricane Roadsters
JBL Motorsports
JK Sports Cars – DAX (UK)
Kirkham Motorsports (US/PL)
McGill Manufacturing (utspring fra B&B)
Motorsport-Center Mohr (DE)
Phoenix-Cobra (DE)
Pilgrim Motorsports (UK)
Saier Automobilbau (DE)
Shell Valley Classic Wheels
Superformance (South Africa/US)
Ultimate Classic Cars
Unique Motorcars


 

Ikke bare Ford-motorer

Selv om de originale motorseriene ikke lenger er i produksjon, ser det ut til å være god tilgang på Shelby-motorer. Flere benytter motorer fra GM i sine prosjekter. Britiske Cobra-byggere benytter gjerne V8-motorer fra Rover og Jaguar. Tyske produsenter kan tilby motorer fra AMG/Mercedes-Benz. Det finnes også biler med 4- og 6-sylindrede motorer. Alternative motorer er neppe dårligere enn Shelby/Ford-motorer, men noen vil kanskje hevde at det forringer kjøretøyets modell-tilhørighet, at det ikke lenger er en Cobra.

Autentisk eller bare en allright bil?

En Cobra i god stand og lav km koster i underkant av 1 million kroner eller mer. Det er faktisk ikke det verste man kan bruke penger på. Med pent stell og god behandling kan bilen nemlig holde seg i verdi til den dagen den skal selges. Hvor viktig er det at bilen er så lik en original Cobra som mulig? Uten historikk, papirer, kvitteringer og kjennetegn kan det være vanskelig å fastslå autentisitet. Chassis-nummeret kan gi navn på produsenten. Hvor motoren stammer fra, er også viktig. Ikke bare produsent, men også hvem som eventuelt har overhalt den. Man kan sammenligne med stempelet på antikk porselén, eller signaturen på et maleri. I videresalg kan det betyr mye.

Chassis-nummeret

Noen produsenter følger et system for sine chassis-numre gjennom tidene, skjønt man kan ikke være sikker på at nummeret er ekte. På de opprinnelige Shelby-modellene skal de være stanset inn flere steder, blant annet i ramma. Jeg vil tro det også gjelder Shelby’s egne continuation modeller. Alle Cobra’er som er bygget hos Shelby, skal ha et chassis-nummer som begynner med «CSX» – «Carroll Shelby Export» fra tiden da Cobra ble produsert i England.

 

Her er noen andre eksempler på chassis-numre jeg har funnet:
CCX.... – Kan være Contemporary Classics
FFR.... – Kan være Factory Five Racing
KC.... – Kan være Kirkham Motorsports
SP...., SW..., eller et 17-sifret VIN som begynner med «AC9C» – Kan være Superformance
 
Problemet med chassis-numre, er ikke bare at de kan variere fra år til år fra samme produsent, men de kan også være feil gjengitt, enten i et forsøk på å tilpasse nummeret til et 17-sifret VIN eller at noen feilaktig har tastet inn motorens serienummer. Ved bruktimport til Norge kan eieren selv notere bilmerke og modell. Her kan man tilsynelatende skrive hva som helst.

Selgers informasjonsplikt

På replika-produsentenes egne hjemmesider omtales modellene med navn som for eksempel «Kirkham 427» og «Superformance MkIII» – ikke «AC Shelby Cobra 427» som modellen er bygget etter. Hvis selgeren ikke kjenner til – eller velger å ikke oppgi replika-produsentens navn – bør overskriften i annonsen i det minste vise ordet «Replika», selv om «hele verden» vet at biler etter 1967 ikke er originale. Det handler om å opptre seriøst som selger.
 
Anerkjente bilforretninger og auksjonshus som omsetter eksklusive, klassiske biler, oppgir navnet på replika-produsenten i overskriftene. Mange replika-produsenter har produsert biler gjennom flere tiår. Deres biler er like gode som bilene Shelby produserer. Det er derfor ingen grunn til å skjule replika-produsentenes identiteter.
 
Flere biler på markedet er bygget/ombygget på en måte som gjør at de kan regnes som «one-of-a-kind» prosjekter. Spesielt ser dette ut til å være tilfelle for biler bygget på Corvette-chassis. Her bør selger kunne levere full dokumentasjon – gjerne med bilder. Ikke for å konstatere at bilen er bra, men for å dokumentere opphav og autensitet. Det kan være godt å ha når bilen skal selges videre.
 
I dag finner jeg 4 annonserte Cobra’er i millionklassen til salgs på Finn.no. Av de 4 er det kun én som røper navnet på produsenten. Det er en flott Contemporary Classics 427 som er til salgs hos Svelvik Bilsalg. I en annen annonse kan jeg avsløre at dreier seg om en JK Sports Cars – DAX i 427-look, uten at det er nevnt noe sted. De to øvrige bilene som er annonsert for salg, ser ut til å være selvbygde biler på Corvette-chassis.

 

Konklusjon

Basert på et 10 år gammelt design, var AC Shelby Cobra en klassiker allerede da første bil ble bygget. Vi snakker om et gammelt roadster-konsept blottet for dagens krav til komfort, plass og sikkerhet. Dashboardet er en finérplate uten kollisjonsputer. Elektronikk er fraværende. V8’eren sitter plassert langt bak, nesten inn i førerplassen. Den har forgassere – ingen innsprøytning – ingen turbo. Varme, lukt og lyd formidles til fører og passasjer. Å kjøre Cobra gir mestringsfølelse og det er du som har kommandoen.

Om bildene

Hovedbildet er tatt ved et amcar-treff på Nøstetangen i Drammen i 2018 før byggingen av de nye boligene. Cobraen i bildet er sannsynligvis en Superformance Mk3 427 – og i såfall en «continuation» modell. Bilen som er fotografert ved Hadeland Glassverk er en Factory Five Racing 427. Legg merke til bildene av den svarte og hvite Cobra 427 stilt mot hverandre. Hvem er replika – og hvem er ekte? Den svarte (t.v.) er en 1965 ERA Cobra 427 mens den hvite (t.h.) er en 1966 AC Shelby med CSX-chassis nummer (original eller contiuation). Bildene av den sorte bilen stammer fra Shelbys hjemmesider. Det er en nyere Shelby 289 – en bil som er tro mot den opprinnelige 1962 Cobra – basert på AC ACE. Jeg kjenner ikke til hvilket opphav bilen på det siste bildet har.

Se også

Shelby.com
Superformance.com
Kirkham Motorsports
Cobras at asphaltrebellen.de

ac aceca
AC ACECA interiør – en ekte engelsk sportsvogn
cobra
Et nytt hjem for Bristol Cars

Terje Bjørnstad. Bloggadministrator, hobbyfotograf og bilnerd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.