Bensin og 2-taktsolje på dieselbil?

Kommer 2-taktsoljen til heder og verdighet igjen?

Det er fort gjort å fylle bensin på en dieselbil, spesielt hvis man har flere biler i huset.

På nettet finnes utallige artikler om hva man skal – og hva man ikke skal gjøre. Stort sett dreier det seg om tabloide artikler, myntet på å skremme og skape sensasjon. Offisielle talspersoner fra NAF eller merkeverksteder har alle samme budskap:

Ikke start motoren! Trill bilen vekk fra pumpen! Ring bilberging! Få bilen brakt til merkeverkstedet med én gang! Er du heldig, nøyer verkstedet seg med å drenere tanken og rense drivstoffsystemet. Ikke billig. Men har du først startet bilen, kan du risikere at verkstedet bytter dieselpumpe og dyser. Da ryker du fort på en 75 000 kroner. Det fikk en kollega av meg erfare etter at kona hans hadde startet opp den nye TDI-Skoda’en med bensin på tanken.

Budskapet er ikke galt, men unyansert.

Mye å velge mellom …
Feilfylling behøver ikke bli noe stress. En stor andel feilfyllinger handler nemlig om mindre kvanta bensin. I et ukonsentrert øyeblikk setter du feil pistol i hullet og klemmer til. Så går det noen sekunder, du oppdager tabben og brøler ut et par saftige gloser. Kanskje var det feil lukt, feil farge eller feil literpris som fikk deg til å våkne.

La oss tenke oss et typisk scenario: Hvis du fylte feil, befinner du deg sannsynligvis på en bensinstasjon du ikke kjenner, kanskje langt hjemmefra og langt unna urban sivilasjon. Du feilfylte fordi du var stresset, – du er på vei til noe viktig og er allerede sent ute. Når du tok feil pistol var det fordi du var ukonsentrert etter å kjørt et par timer med bilen full av andre personer, kanskje barn og hunder. Vi kan jo tilføye at det sikkert er mørkt og at det regner …

OK, hva var det ekspertene sa? Jo! Vi må få tauet bilen inn til nærmeste by. Du ser på pumpa. 5 liter bensin på nesten tom tank.

Finnes det et alternativ?

Alternativ 1 er å toppe opp med diesel å kjøre videre. Bensin og diesel vil blande seg godt. Men du risikerer at dieselpumpa ikke får tilstrekkelig smøring. Dagens rene diesel er ganske tørr, faktisk nesten helt på grensen. Derfor kan kun et lite tilslag bensin være skadelig. Anbefales ikke.

Alternativ 2 er å helle på en skvett syntetisk 2-taktsolje først, og deretter toppe opp med diesel. Dette er et godt alternativ, gitt at man kommer frem til en passelig mengde olje. For mye olje kan være uheldig for dieselpartikkelfilteret.

Alternativ 3 er å suge ut noe av tankinnholdet over i plastkanner før man utfører alternativ 2. Kanner får man ofte kjøpt på bensinstasjonen. Plastslange kan være verre å finne, men ikke umulig. Jo mindre bensin, jo større mulighet for at det går bra.

Ingen av alternativene er risikofrie. I følge ekspertene er konsekvensene ikke bare havarert drivstoffsystem, men totalhavarert motor. Jeg antar at hvis dieselpumpa skjærer seg, kan metallspon finne veien inn i motoren. Dessuten tenner bensin tidligere, noe som kan medføre skader på råder og lagre. Men dette vil neppe skje ved små mengder bensin. Det er viktig å skille mellom litt bensin og en hel tank med bensin.

Jeg har selv fylt feil – ikke mye, men noen få liter i et ubetenksomt øyeblikk. Da fikk jeg hjelp av en erfaren bilberger. Han samlet fakta, tok en telefon og fikk beregnet optimal mengde 2-taktsolje. Bilen var en ny common-rail diesel. Den fungerte helt flott etter hendelsen. Ingen feilslag, ingen feilkoder, ingen senskader, ingen problemer. Det eneste plagsomme, var å etterfylle diesel så snart det ble litt plass i tanken.

2-taktsolje i dieselen

Det finnes bileiere som bruker 2-taktsolje som diesel-tilsetning. Husker du diesel for noen år tilbake? Den virket fetere enn i dag? Dagens tørrere diesel gir sannsynligvis renere utslipp. Men tørrheten kan gå ut over evnen til å smøre dieselpumpa. Dagens dieselbiler er ikke like tolerante til drivstoffkvalitet som tidligere. Små variasjoner kan få store konsekvenser, – som ekspertene også påpeker. Men dieselen du tapper fra pumpene, er ikke helt ren diesel. Da ville den stivnet ved -10 grader. Vinterdiesel er ikke den samme som du tanker om sommeren. Og dieselen i kalde strøk er ikke den samme som i Oslo. Av og til får du til og med litt vann og bensin med på kjøpet. Det er dette som gjør at noen sverger til å bruke tilsetninger, som for eksempel 2-taktsolje, i dieselen.

Jeg har ikke noe grunnlag for å uttale meg om 2-taktsolje virkelig har noen positiv effekt i dieselmotorer, men de som mener det, tilsetter gjerne 2 – 2,5 dl en gang i blant, for eksempel ved hver fjerde fylling. Dette gjelder altså bileiere som kjører nyere common-rail dieselbiler med partikkelfilter.

Hvor mye bensin kan man tillate seg å kjøre videre med, – og hvor mye 2-taktsolje skal man helle i tanken?

Basert på egen erfaring kan trikset med 2-taktsolje fint benyttes ved mindre enn 10% bensin. Da kan man godt tilsette 0,5% 2-taktsolje som enkelte faktisk gjør regelmessig. Husk at det skal være syntetisk 2-taktsolje som forbrenner sammen med det øvrige drivstoffet. Vi ønsker ikke tette partikkelfilteret. Men hvis du har fylt mer enn 10 prosent bensin, kan det være behov for å helle i mer 2-taktsolje. Du må skape en blanding som ikke er for tørr og som ikke skaper problemer for partikkelfilteret.

Fyll, kjør og hold kjeft!

De aller fleste vil neppe offentliggjøre at de har kjørt videre med bensin på dieselbilen sin. For det første opplever man det som flaut. For det andre, kan det være dårlige nyheter den dagen bilen skal selges, gitt all den publisitet dette temaet har fått. Du bør heller ikke fortelle det til merkeverkstedet hvis du har garanti på bilen. Skulle de få vite at du har kjørt med bensin på dieselbilen, kan de fraskrive seg garantiansvaret, også på feil som handler om andre ting. Det finnes neppe noen statistikk over hvor mange som har fylt på 2-taktsolje etter feilfylling og kjørt videre.

Men det er neppe bare meg som har gjort det!

 

Gamle dieselbiler går på nesten hva som helst. Her ei skikkelig dieselbørse – Peugeot 504 GRD Break.

Legg igjen en kommentar