Fiat Bravo

memorylane1

Det er ikke lett å forstå seg på Fiat’s modellprogram.

Kontorsjefens bil?

Uten å gå i detalj, startet Fiat’s Golf-klasse med Ritmo, så Tipo, så Bravo og Brava, deretter bare Bravo, og dag er altså Tipo-navnet tatt i bruk igjen. Forgjengeren til dagens Tipo er altså Bravo, produsert mellom 2007 og 2013.

Jeg kom over en Bravo her en kveld, parkert foran «kontoret» i den gamle vedlikeholdshallen til SAS på Fornebu. Bygningsmassen der minner om gamle Sovjet, grå og trist – preget av tidens tann. I dag leies deler av bygget ut til Økern Bilauksjon. Den røde Bravo’en er en av bilene som skal auksjoneres bort. Den flotte rødfargen står i sterk kontrast til det fæle bygget bak.

Fiat Bravo (2007-2013) er ikke kjent for å ha noen store svakheter. Fiat’s MultiJet dieselmotorer deles med blant annet GM og er toppklasse. Det er denne motoren du vil finne i nesten alle Bravo’ene her i landet. De første årene som 1,9 liter med 90 HK, deretter fra 2009 som 1,6 liter med 90 HK eller 105 HK.

Inventaret på Bravo preges av enkelte billigløsninger og tåler nok ikke tidens tann så godt. Kvalitet for øvrig er på høyde med biler som Opel Astra, Citroën C4 og Peugeot 307. Men man kan gjerne «snu på flisa» og si at Fiat Bravo heller ikke har noen spesielle fordeler i forhold til de ovennevnte bilmerkene, bortsett fra én ting.

Sitt flotte utseende.

Røde biler bringer tankene i retning av landsmenn som Ferrari og Alfa Romeo. Farger endrer ofte navn fra nasjon til nasjon. Jeg mener det bør være obligatorisk å bruke italienske fargenavn på italienske biler. Det ser for øvrig ut til at samme fargekode er tilgjengelig på flere av dagens Fiat-modeller, deriblant nye Tipo og nye 124 Sport Spider.

Prisene på Bravo-modeller begynner nå å krype ned mot noen-og-tredve tusen. På biler som dette, bør du ta høyde for at vedlikeholdet kan koste så mye som 1 000 kroner i måneden. Den avbildede modellen er til salgs hos Økern Bilauksjon. Det er en 2009-modell, med nylig byttet reg-reim og stor service. Prisantydningen indikerer at tilslagssummen havner i øverste del av noen-og-tredve tusen.

Føler du deg usikker på Fiat, kan du jo alltids kjøpe deg en Opel Astra.

Men hvem snur seg etter en Astra?

Fra siden ser den ut som en Alfa Gulietta.
OK … ligner litt på Astra skrått bakfra?
Denne Fiat’en bærer samme fargekode.
Katalogbilde fra 2007.

Hjemmesidene til Økern Bilauksjon

 

Se også:

Opel Astra.
2013 Opel Astra.
Tradisjonell bilauksjon.
Annonser

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.