2013 Fiat 500

Mer om Fiat 500 her: Fiat 500 i feriemodus – test av 2017 Fiat 500 Lounge >>

fia500loungeyellow210p
FIAT 500 Twin-Air

Den nye 500-modellen er designet i retrostil. Jeg mener dette er ett av de mest vellykkede design i denne genren. Designet skiller seg ut som noe unikt. Denne bilen ligner faktisk ikke på noen annen bil på veien. Stilmessig er det et ikon nesten like stort som en italiensk Vespa!

 

FIATs nye 500-serie produseres i Tychy, Polen, i samme fabrikk som også produserer Fiat Panda og Ford Ka. Tidligere ble polske Fiater bygget på lisens her.

Bilen kjører som en alminnelig, god småbil og i følge den europeiske motorpresse skiller den seg ikke nevneverdig ut fra andre, gode biler i klassen. Bilen har altså ingen spesielle særegenskaper når man kjører den.

Det finnes et stort utvalg av varianter, sammensetting av fargekombinasjoner, muligheter for å kosmetikk (klistremerker og gadgets) som kan gjøre din 500 enda mer personlig.

Du kan enkelt «pimpe» bilen slik at den matcher din personlighet, – tøff, søt, maskulin, feminin, ungdommelig, cool eller klassisk elegant, for å nevne noe.

Modellen er produsert nesten uforandret siden 2007. I 2013 ble det  annet innført flere nye farger, samt et par nye utstyrslinjer og det ble introdusert nye hjulkapsler.

Basismotoren i Fiat 500 er den 1.2 liter FIRE motoren som har fulgt Fiat siden åttiårene, – stadig forbedret. Denne motoren finner du også i de andre bilene som produseres ved samme fabrikk.

fiattwinair1
Den nye Twin-Air motoren

I 2012 kom en en helt nyutviklet to-sylindret turbomatet motor, Twin-Air, med 85 HK på bare 875 kubikk! Foruten å være ledende i økonomi og miljø, høster den også lovord for sitt lydbilde, som faktisk minner om lyden av de originale 500-bilene. Jeg mener likevel Twin-Air’s lydbilde er flere hakk tøffere enn 500-modellene fra sekstitallet, – men noen synes lyden minner om en gressklipper…

I Europa selges 500 under flere utstyrslinjer, mest populære er basislinjen Pop og den mer påkostede Lounge. I Norge selges bilene under egne, norske utstyrslinjer, kalt Active, Italia Edition samt Twin-Air Turbo.

Mitt valg

Twin-Air med den nye gulfargen ‘giallo sole’. Sort dashboard og ratt. Manuell girkasse for å beholde det nostalgisk preget. En riktig nostalgitripp!

fiat500c
FIAT 500c – en kabriolet der man ruller taket helt ned

Ikke glem kabrioleten 500C som gir mer Middelhavsfølelse enn noen annen bil på det norske markedet – uten å ruinere deg. 500C kan bestilles i flere utstyrslinjer. Jeg anbefaler at du koster på deg skinnseter på kabrioleten.

500C

 

 

 

Ford Ka – kanskje et alternativ?

Hvis det ikke finnes noen Fiat-forhandler i nærheten av der du bor, kan du like gjerne vurdere en Ford Ka. Etter min mening har den ikke et like vellykket utseende, men er teknisk sett helt identisk bil produsert på samme samlebåndet som Fiat 500.

forkatrendred
Ford Ka i utstyrsgrad Trend.

 

Se også:

2017 Fiat 500.